ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Γ. Μανιάτης: Η τυποποίηση και μεταποίηση των αγροτικών μας προϊόντων μονόδρομος για την Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:32:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: « Η τυποποίηση και μεταποίηση των αγροτικών μας προϊόντων μονόδρομος για την Αργολίδα»
Ο Γ. Μανιάτης μετά την επίσκεψη του σε συσκευαστήρια της Αργολίδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την βάση ανάπτυξης της υπαίθρου, τόσο όσον αφορά την απασχόληση αλλά και την οικονομία. 

Η τυποποίηση και μεταποίηση των προϊόντων, αποτελούν μονόδρομο για την αύξηση της υπεραξίας που μπορούμε να πάρουμε από τα εκλεκτά και ποιοτικά προϊόντα μας όπως το πορτοκάλι, που θα συνεχίσει να αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος των αγροτών της Αργολίδας. Ένα προϊόν που με την παραγόμενη υπεραξία του μπορούμε να στηρίξουμε τις οργανώσεις των παραγωγών και το εισόδημα των παραγωγών. 
Για αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει άμεσα την χρηματοδότηση των παραγωγών, των οργανώσεων, μεταποιητών και εξαγωγέων για να παράγουν και να εξάγουν απρόσκοπτα τα ποιοτικά προϊόντα, επιλύοντας το πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Επίσης πρέπει να αφήσει όλους αυτούς που παράγουν να επιβιώσουν και όχι να τους προκαλεί ασφυξία και οικονομικό αδιέξοδο με τις υπερβολικές φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές. 

Οι ζημιές που προκαλούνται από αυτή την αιτία στον πρωτογενή τομέα θα είναι μή αντιστρέψιμες. Είναι αναγκαίο επίσης να υπάρξει άμεση φροντίδα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποζημίωσης σε όσους παραγωγούς έγιναν ζημιές από το χαλάζι του περασμένου Μαΐου και Νοεμβρίου ώστε να μπορέσουν απρόσκοπτα να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα την νέα χρονιά που έρχεται”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ