ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Παραδόθηκε η μελέτη του ΕΜΠ για την αποκατάσταση του Ενετικού κτιρίου του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:43:00 μ.μ. | |
Παραδόθηκε η μελέτη του ΕΜΠ για την αποκατάσταση του Ενετικού κτιρίου του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο
Παραδόθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2018 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η μελέτη αποκατάστασης του ιστορικού Ενετικού κτιρίου του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.

Η μελέτη θα υποβληθεί για έγκριση στο ΚΑΣ από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και το ΕΜΠ με εισήγηση του Γενικού Διευθυντή Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μπίταρχα, την εποπτεία του Πρύτανη του ΕΜΠ κ. Γ. Γκόλια και την επιβλέπουσα Ομ. καθηγήτρια ΕΜΠ  Ε. Μαΐστρου.
Να τονίσουμε πως πρόκειται για διπλωματική εργασία της κ. Αμαλίας- Μαρίας Κονίδη και των συνεργατών της με τίτλο "Πρόταση αποκατάστασης και επανάχρησης Ενετικού κτιρίου στο Ναύπλιο" όπως αναφέρεται στο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στο Ιερό Ναό.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού θα προσφύγει στο Εφετείο Αθηνών και τις αρμόδιες αρχές ώστε να του επιτραπεί τα χρήματα που του αναλογούν (συνδικαιούχοι του ποσού είναι τρεις ναοί) από την πώληση του κτιρίου του πρώτου Φαρμακείου να διατεθούν για την χρηματοδότηση του Ενετικού της αποκατάστασης του κτιρίου.
Έτσι θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η αποκατάσταση του ιστορικού αυτού κτιρίου παραπλεύρως του Μητροπολιτικού ιστορικού ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, ενώ θα πρέπει να τονιστεί η άοκνη προσπάθεια, όλο αυτό το διάστημα, του εφημέριου του Ιερού Ναού π. Ελευθέριου Μίχου.    
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ