Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Πρώτη «Happy Friday» και στα δημοτικά σχολεία της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:01:00 μ.μ. |
Πρώτη «Happy Friday» και στα δημοτικά σχολεία της Αργολίδας
 Η δυνατότητα που δίνει το υπουργείο Παιδείας να αφήνουν την τσάντα στο σχολείο μία Παρασκευή το μήνα οι μαθητές εφαρμόστηκε χθες και σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Αργολίδας.

Στόχος του προγράμματος «Τσάντα στο σχολείο» είναι οι μαθητές του σχολείου να αξιοποιούν σωστά τον ελεύθερο χρόνο τους. Μάλιστα θα δίνεται μία σχετική ελευθερία στους εκπαιδευτικούς να προσαρμόσουν το πρόγραμμά στο δικό τους. Συνεπώς, ο αριθμός των Σαββατοκύριακων θα διαφέρει στα σχολεία», επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Τελική απόφαση για το ποια Σαββατοκύριακα θα είναι αυτά, κατά τα οποία τα παιδιά θα αφήνουν την τσάντα στα σχολεία, θα έχουν οι εκάστοτε Σύλλογοι Διδασκόντων, παράλληλα με τη διαμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος.

Το πιλοτικό εγχείρημα ξεκίνησε με αφορμή το κείμενο μίας μητέρας σε ιστοσελίδα, η οποία διαμαρτυρόταν για τον τεράστιο φόρτο εργασιών που έχουν τα παιδιά στο σπίτι, με την απάντηση να έρχεται από το 10ο Δημοτικό σχολείο στο Ίλιον, όπου ανακοίνωσε την έναρξη της πρωτοβουλίας των «Happy Fridays», με την ελπίδα να ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλα σχολεία.

Ήδη σε όλα τα  σχολεία έχουν ενημερωθεί οι γονείς για τη συγκεκριμένη δράση που εφαρμόστηκε  χθες και σε σχολεία του νομού. 
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ