ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Τάσος Λάμπρου: Η θέση μας για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:14:00 μ.μ. | |
Τάσος Λάμπρου: Η θέση μας για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Ερμιονίδας
 Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει το σχέδιο προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2018 του Δήμου Ερμιονίδας , όπως αυτό παρουσιάστηκε από την διοίκηση του Δήμου , σύμφωνα με τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής. 

 Η δημοτική μας παράταξη «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» καταψήφισε την εισήγηση , το σχέδιο του προϋπολογισμού με εξαίρεση τις πιστώσεις που αφορούσαν την μισθοδοσία του προσωπικού και τις ανελαστικές δαπάνες καθαριότητας αθλητισμού και πρασίνου και καταθέσαμε τις παρακάτω παρατηρήσεις και θέσεις μέσα από τις οποίες αναδείξαμε σε όλο του το μεγαλείο την διαχειριστική συρρίκνωση και την στασιμότητα του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2018.

Συγκριμένα

1. Η διοίκηση του δήμου , δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών , για ψήφιση των προϋπολογισμών μέσα στο Σεπτέμβριο κάθε χρονιάς με βάση τα οικονομικά στοιχεία του δήμου τα οποία είχαν διαμορφωθεί έως την 31 Ιουλίου 2017 και κάθε έτους. Δεν έγινε σεβαστή η εγκύκλιος και ήρθαμε τρεις μέρες πριν την εκπνοή του χρόνου να ψηφίσουμε έναν προϋπολογισμό για να λειτουργήσει αναγκαστικά ο δήμος, με βάση τα οικονομικά στοιχεία του Ιουλίου και με εκτίμηση για το πώς θα κλείσει το έτος 31/12/2017. Αυτό αποτελεί μια διαχειριστική προχειρότητα που οδηγεί στην πλαστικότητα , στις πολλές αναμορφώσεις που ακολούθησαν μέσα στο 2018και σε ανεπίτρεπτη πολιτική πίεση προς τους δημοτικούς συμβούλους κυρίως της πλειοψηφίας «ψηφίστε για να λειτουργήσει αναγκαστικά ο Δήμος» το οποίο είναι απαράδεκτο και καταστρατηγεί την κείμενη νομοθεσία και την φιλοσοφία ενός δημοκρατικά ψηφισμένου προϋπολογισμού.

2. Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2018 θα κυμανθεί στα 7.460.286 ευρώ , 470.000 ευρώ συρρικνωμένος από τον προϋπολογισμό του 2017, αυτό σημαίνει οικονομική συρρίκνωση ή για κάποιους άλλους μια άλλη διαχειριστική στασιμότητα του οικονομικού αποτελέσματος. Όπως επισήμανε και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , δεν υπάρχει στο προϋπολογισμό κανένα έργο που να έχει εξασφαλιστεί μια νέα χρηματοδότηση , από αξιοποίηση προγραμμάτων τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και συγχρηματοδοτούμενα από την κεντρική διοίκηση. Στην διαπίστωση αυτή , υπήρξε αντίδραση ότι θα ενταχθούμε , εμείς απαντούμε, «το ευχόμαστε και το ελπίζουμε κατανοούμε το οικονομικό περιβάλλον και την κοινωνική-πολιτική συγκυρία» , είμαστε στην διάθεσή σας αλλά γιατί κάποιοι άλλοι δήμοι σε αυτήν την συγκυρία τα καταφέρνουν και έχουν ήδη ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί. «

3. Στο προϋπολογισμό του 2018 , αλλά και σε άλλες αποφάσεις της διοίκηση του δήμου και συγκεκριμένα με εντολές και αποφάσεις του Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή διακρίναμε ότι έχετε εμμονές με τα έσοδα του Δήμου προηγούμενων οικονομικών ετών και σας επισημάναμε κοιτάξτε να εισπράξτε τα τρέχοντα έσοδα του Δήμου , των τελευταίων τριών ετών , της τρέχουσας δημοτικής περιόδους γιατί των προηγούμενων χρόνων οι οφειλές , περισσότερες από αυτές για λόγους αντικειμενικούς , κοινωνικούς και οικονομικούς δεν μπορούν να εισπραχθούν. Άρα απαιτείται σοβαρή δουλειά και αξιολόγηση το τι μπορούμε να εισπράξουμε από τις πολύ παλαιές οφειλές για να μην συντάξουμε και ψηφίσουμε έναν πλασματικό προϋπολογισμό, το οποίο δυστυχώς πράξατε.

Αφήστε την λογική της «μαζικής αποστολής παλαιών λογαριασμών» εάν δεν έχει προηγηθεί σοβαρή, υπεύθυνη δουλειά ποιοι από αυτούς υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν , χωρίς αυτήν την διαδικασία τινάζεται στον αέρα η εκτέλεση – υλοποίηση του προϋπολογισμού.

Οι δημότες σε αυτήν την δύσκολη κοινωνική οικονομική συγκυρία δεν αντέχουν νέες επιβαρύνσεις , νέα τέλη, νέα χαράτσια. Ο δρόμος μας είναι μονόδρομος , ισοσκελισμένες ανταποδοτικές υπηρεσίες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με ταυτόχρονη δυναμική αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση , από την ελληνική πολιτεία και από άλλους αναπτυξιακούς φορείς. Ο προϋπολογισμός του 2018 δεν είχε τα παραπάνω χαρακτηριστικά γι’αυτό και η αρνητική μας στάση, γι’ αυτό και η καταψήφισή του.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ