ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ανδριανός στη εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αργολίδας: “Μακεδονικό έθνος δεν υπάρχει”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:48:00 μ.μ. | |
Ανδριανός στη εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αργολίδας: “Μακεδονικό έθνος δεν υπάρχει”
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, στην ομιλία του στη εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αργολίδας, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε σας και τις οικογένειές σας και καλό αγώνα για την πατρίδα μας, την κοινωνία μας, την παράταξή μας, για την απαλλαγή από τη σημερινή ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση των κάθε λογής Ζουράρηδων.

Έχουμε σήμερα την τιμή να φιλοξενούμε δύο στελέχη πρώτης γραμμής της παράταξής μας, τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Μάκη Βορίδη, τους οποίους και θέλω να καλωσορίσω και από το βήμα αυτό στην Αργολίδα και να τους ευχαριστήσω για τη συμβολή τους στον κοινό μας αγώνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όπως θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για την σταθερή, διαχρονική στήριξη στη Μεγάλη, Ιστορική και πάντα Εθνικά Υπεύθυνη Παράταξή μας. Θα είμαι λοιπόν όσο γίνεται πιο σύντομος, όπως επιτάσσουν οι αρχές της φιλοξενίας.

Το 2018 θα είναι όπως όλα δείχνουν χρονιά πολιτικών εξελίξεων. Η Κυβέρνηση προσπαθεί εναγωνίως να καλλιεργήσει το κλίμα ότι τον Αύγουστο η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, για να προχωρήσει στον εκλογικό της σχεδιασμό με την ελπίδα να περιορίσει την έκταση της ήττας της.

Βεβαίως, αυτό που δεν λένε είναι ότι με δική τους αποκλειστική ευθύνη, με την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους δεσμεύτηκαν για νέα σκληρά μέτρα που υπερβαίνουν όχι μόνο τον Αύγουστο, αλλά και τη κυβερνητική τους θητεία. Δεν λένε ότι εξαιτίας της πολιτικής τους η δημόσια περιουσία δεσμεύθηκε στο Υπερταμείο με ξένη μάλιστα διοίκηση για 99 χρόνια. Δεν λένε ότι ενώ όλες οι ευρωπαϊκές χώρες σημείωσαν το 2017 ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους από τις αρχικές προβλέψεις, η Ελλάδα εξαιτίας της πολιτικής τους ήταν η μόνη χώρα που έπεσε κάτω από τις προβλέψεις.

Αντιθέτως, αυτό που προσπαθούν να κάνουν, και θα το κάνουν με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση όσο περνά ο καιρός και πλησιάζει η ώρα των εκλογών, είναι να καλλιεργήσουν μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πόλωση, έναν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ταξικό ανταγωνισμό μεταξύ των Ελλήνων.

Αυτό το νόημα είχε το φιλοδώρημα του μερίσματος, που δεν φτάνει να καλύψει καν την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν οι οικονομικά αδύναμοι τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό το νόημα έχουν και οι καταργήσεις και οι μειώσεις στα επιδόματα των τριτέκνων και των πολυτέκνων. Η Κυβέρνηση θεωρεί εύπορες τις τρίτεκνες ελληνικές οικογένειες με εισόδημα 13.500 ευρώ, πάνω από το οποίο δεν θα χορηγείται επίδομα στήριξης. Κι όλα αυτά για το 4% του υπερπλεονάσματος. Κι όλα αυτά, ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός υποσχόταν πριν τις εκλογές του 2015 στους πολυτέκνους την αποκατάσταση των αδικιών και των απωλειών εισοδημάτων και κατέθετε ερωτήσεις στη βουλή με τίτλο “εμπαιγμός και καταδίκη στη φτώχεια των τρίτεκνων και των πολύτεκνων οικογενειών από την κυβέρνηση”. Να λοιπόν ποιος εμπαίζει συστηματικά τους πολίτες.

Ο λόγος που συμβαίνουν αυτά δεν είναι οικονομικός. Είναι για να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι δεν ανήκουν στο πρωτεύον ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν ανήκει και ο αγροτικός κόσμος, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι ένστολοι αλλά και γενικότερα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που πραγματικά δουλεύουν ευσυνείδητα και αισθάνονται το βάρος της ευθύνης τους απέναντι στους συμπολίτες τους, αλλά και οι συνταξιούχοι

Τα χτυπήματα σ' αυτές τις πληθυσμιακές και παραγωγικές ομάδες είναι απολύτως στοχευμένα. Είναι μέρος της λογικής “ή εμείς ή αυτοί”. Μιας λογικής του διχασμού και της πόλωσης που έχουμε δει στο παρελθόν κι από άλλες πολιτικές δυνάμεις που μιλούσαν για “δύο Ελλάδες”. Είναι η γνωστή παράλογη λογική της κατσίκας του γείτονα.

Εδώ στην Αργολίδα όμως ξέρουμε καλά πού οδηγεί η πόλωση και ο διχασμός: έχουμε κοντά μας τον ναό του Άγιο Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, τον τόπο δολοφονίας του Καποδίστρια το κελί του Κολοκοτρώνη, τους μαρτυρικούς τόπους της εμφύλιας διαμάχης. Και είμαστε περήφανοι που η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα που ποτέ δεν μπήκε καν στον πειρασμό να διχάσει τους Έλληνες για μικροκομματικά οφέλη.

Δεν θα τους επιτρέψουμε λοιπόν να κρύψουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της ιδεοληψίας τους πίσω από την πόλωση, την όξυνση και το διχασμό. Δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν τους Έλληνες επαίτες κρατικών φιλοδωρημάτων. Σε όλα αυτά οφείλουμε να απαντάμε δυναμικά, προτάσσοντας τις δικές μας προτάσεις, τις μόνες αποδεδειγμένα ικανές να φέρουν την προκοπή και την ευημερία στον τόπο: τη στρατηγική που περνά μέσα από τη μείωση των φόρων, των επιβαρύνσεων και των εμποδίων, την ενθάρρυνση των επενδύσεων, εγχώριων και ξένων, την ουσιαστική στήριξη όσων πραγματικά έχουν ανάγκη, όχι με φιλοδωρήματα αλλά μέσα από μια συγκροτημένη και δίκαιη πολιτική και δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της παιδείας ώστε να απαντά πραγματικά και αποτελεσματικά στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Αυτή είναι η δική μας, αντιδιαμετρικά διαφορετική πρόταση για την πορεία που πρέπει να πάρει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Και με την ίδια, με σταθερή υπεύθυνη στάση, αντιμετωπίζουμε και τα εθνικά θέματα που όπως όλοι βλέπουμε, είναι εξαιρετικά πιθανό να τα χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση σε ένα παιχνίδι επικοινωνιακών εντυπώσεων και εκτροπής του δημόσιου διαλόγου από τις επιδόσεις της στην οικονομία.

Βλέπουμε με προσοχή πώς κινούνται στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Κάνουν μυστική διπλωματία χωρίς ακόμη να έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους στην Κυβέρνηση τι θα διεκδικήσουμε. Εμείς δεν θα τους δώσουμε κανένα άλλοθι. Είμαστε ξεκάθαροι και αμετακίνητοι: Χωρίς την ρητή, δεσμευτική και οριστική αποκήρυξη των αλυτρωτικών αξιώσεων της γείτονος, λύση δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση που θα αφήνει υπόνοιες για δήθεν ύπαρξη μακεδονικού έθνους.

Μακεδονικό έθνος δεν υπάρχει. Τα εθνικά μας δίκαια είναι αδιαπραγμάτευτα.

Φίλες και φίλοι,

Τώρα είναι η ώρα να διευρύνουμε την απήχηση της δικής μας πρότασης. Πλέον, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, ολοένα και περισσότερες Ελληνίδες έχουν καταλάβει τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η σημερινή κυβέρνηση τη χώρα. Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας συνειδητοποιούν ότι η μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση, για την επούλωση των πληγών της, για την επιστροφή στην προκοπή και τη δημιουργία, περνά μέσα από τη δική μας πρόταση.

Δική μας δουλειά, δουλειά του κάθε Νεοδημοκράτη και της κάθε Νεοδημοκράτισσας, είναι να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους κοντά μας. Να τους εξηγήσουμε το δικό μας πρόγραμμα, να απαντήσουμε στα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους, να διαλύσουμε τις επιφυλάξεις τους, να μπούμε στην πολιτική αντιπαράθεση με τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας, απέναντι στον λαϊκισμό, τη λάσπη και τη συνθηματολογία.

Είμαι βέβαιος ότι σ' αυτή την κοινή προσπάθεια, η Αργολίδα για μια ακόμη φορά θα πρωταγωνιστήσει. Θα είμαστε ξανά στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για την πατρίδα και την κοινωνία μας, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, για μας και τα παιδιά μας. Στην πρώτη γραμμή για τη νίκη που θα φέρει ξανά τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας. Τη νίκη που θα φέρει ξανά την ελπίδα και την αισιοδοξία στην Ελλάδα”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ