Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Τα 10 μυστικά του ψήστη για την Τσικνοπέμπτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 μ.μ. |
Τα 10 μυστικά του ψήστη για την Τσικνοπέμπτη
 H καλύτερη μέρα για μπάρμπεκιου είναι η Τσικνοπέμπτη. Πώς όμως θα καταφέρετε να μη γίνουν τα ψητά σας καρβουνιασμένα ή να μη μείνουν άψητα; Ποια είναι τα μυστικά του καλού ψήστη; Oδηγίες και συμβουλές για να είναι πετυχημένη η Τσικνοπέμπτη που θα οργανώσετε.

-Επιλέξτε μια ψησταριά με κάρβουνο.

-Η αληθινή απόλαυση έρχεται όταν το κρέας είναι καπνισμένο σε άγριο κάρβουνο από ξύλο δρυ, με προσανάμματα όπως κουκουνάρια, κληματόβεργες, ξερά κλαδιά από μυρωδικά όπως θυμάρι, δενδρολίβανο κτλ,

-Επιλέξτε κομμάτι κρέατος που έχουν πολύ λίπος. Το λίπος βοηθάει να μείνει το κρέας ζουμερό και έτσι κι αλλιώς καίγεται κατά το ψήσιμο.

-Τα στεγνά κομμάτια κρέατος θα γίνουν σκληρά, εκτός κι αν τα ψήσετε ελάχιστα, δηλαδή μείνουν εντελώς άψητα μέσα, αυτό που λέμε μπλε.

-Όλα τα λευκά κρέατα, χρειάζονται μαρινάρισμα πριν μπουν στην φωτιά για να νοστιμέψουν .

-Η σωστή φωτιά είναι ένα από τα πράγματα που θα δώσουν τέλειο αποτέλεσμα.
-Η σχάρα θα πρέπει να είναι πάντα καθαρή πριν την χρησιμοποιήσουμε και έτσι την ξύνουμε με σύρμα, μετά την απολυμαίνουμε με ξίδι ή λεμόνι και αφού κάψει καλά, πριν βάλουμε το κρέας πάνω την αλείφουμε με λίγο λάδι.

-Δεν τρυπάμε ποτέ μας το κρέας κατά την διάρκεια του ψησίματος, διότι έτσι χάνει τους χυμούς του.

-Το αναποδογυρίζουμε με τσιμπίδα.

-Μη βιαστείτε να γυρίσετε το κρέας. Θα γυρίσει εύκολα όταν έχει ψηθεί σωστά στην υπολογισμένη ώρα.

-Όταν το κρέας βγει από τα κάρβουνα, πρέπει να μείνει σκεπασμένο για 5-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, πριν σερβιριστεί έτσι ώστε όλα τα ζουμιά, που περιέχουν την νοστιμιά, να στερεοποιηθούν και πάλι μέσα στον ιστό του κρέατος.

Καλή όρεξη και καλή Τσικνοπέμπτη
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ