ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Εκπαιδευτικοί Π.Ε. Αργολίδας: Να μην εφαρμόσουμε καμιά εγκύκλιο για την υποχρεωτικότητα του 30ωρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 π.μ. | |
Εκπαιδευτικοί Π.Ε. Αργολίδας: Να μην εφαρμόσουμε καμιά εγκύκλιο για την υποχρεωτικότητα του 30ωρου
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης Αργολίδας, σε εναρμόνιση με τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε και τη γνωμοδότηση της νομικής της συμβούλου, καλεί τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο , όπως έκαναν μέχρι σήμερα και να μην εφαρμόσουν καμιά εγκύκλιο που αναιρεί και παρερμηνεύει την ισχύουσα νομοθεσία , αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του 30ωρου. 

Το άρθρο 245 του ν. 4512/2018 , αλλά και η εφαρμοστική εγκύκλιος (14181/ΓΔ4/26-1-2018), υιοθετούν τη διατύπωση: «…..όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα» (διατύπωση του ν. 1566/1985), η οποία ορίζει σαφέστατα το μέγιστο και όχι το ελάχιστο ή υποχρεωτικό όριο παραμονής στο σχολείο.

Η αρμοδιότητα της εκτίμησης των περιπτώσεων παραμονής πέραν του διδακτικού ωραρίου, σύμφωνα και με τον τελευταίο νόμο 4512/2018,ανήκει στους συλλόγους διδασκόντων, οι οποίοι ήδη από το Σεπτέμβριο του2017 έχουν αποφασίσει στον ετήσιο προγραμματισμό για τις αναθέσεις υπευθυνοτήτων ή και δράσεων των εκπαιδευτικών αλλά και της σχολικής μονάδας, γεγονός που καλύπτει με επάρκεια τις «απαιτήσεις» του παραπάνω νόμου.

Το Δ.Σ. καλεί τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην επιχειρήσουν να εφαρμόσουν, παράνομες και αυταρχικές λογικές υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. του Συλλόγου θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών , με άμεση παρέμβασή του στις σχολικές μονάδες, οποτεδήποτε αυτό ζητηθεί από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους.

Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΕΜΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΥΡΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ