ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Πρόταση από Π. Καμμένο για 5ο κλάδο υποψηφίων ανωτάτης και ανωτέρας εκπαίδευσης μόνο για υποψηφίους στρατιωτικών σχολών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:07:00 π.μ. |
Πρόταση από Π. Καμμένο για 5ο κλάδο υποψηφίων ανωτάτης και ανωτέρας εκπαίδευσης μόνο για υποψηφίους στρατιωτικών σχολών
Πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας για να δημιουργηθεί ένας επιπλέον, πέμπτος, κλάδος υποψηφίων για την ανωτάτη και ανωτέρα εκπαίδευση, με «κατεύθυνση» αποκλειστικώς και μόνο την εισαγωγή σε όλες τις παραγωγικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε επισήμως ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της ομιλίας του κατά την εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 190 χρόνων λειτουργίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στη Βάρη Αττικής.


«Στο σημείο αυτό θέλω να σας ανακοινώσω ότι με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα κάνουμε μία προσπάθεια και ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε να αλλάξει ο τρόπος εισόδου στη Σχολή Ευελπίδων και στις στρατιωτικές σχολές. Έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας να υπάρξει πέμπτος κλάδος κατά τη διάρκεια των σπουδών στο Λύκειο όπου όποιος τον επιλέγει θα πρέπει να έχει ως μόνη επιδίωξη την είσοδό του στις στρατιωτικές σχολές. Δηλαδή, να είναι αποκλειστική του επιλογή η στρατιωτική του θητεία και εξέλιξη μέσα από τις σχολές των αξιωματικών και των υπαξιωματικών» τόνισε χαρακτηριστικώς ο υπουργός.

Χθες βράδυ λοιπόν, στο μεγάλο – κατάμεστο – αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση αντάξια της 190ετούς Ιστορίας της Σχολής, του αρχαιότερου ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδος, που συνεχίζει να εκπληρώνει απόλυτα αυτό που όρισε ο πρώτος Κυβερνήτης της μόλις απελευθερωμένης Ελλάδος, Ιωάννης Καποδίστριας για τους Ευέλπιδες: «Καλή Ελπίδα του Έθνους», όταν με διάταγμά του δημιουργήθηκε η Σχολή στις 21 Δεκεμβρίου 1828, στην πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, το Ναύπλιο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Μ) Χριστόφορος Σμυρλής, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΣ, διατελέσαντες διοικητές, και άλλοι επίσημοι.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αντιστράτηγος ε.α.Χρήστος Φωτόπουλος, απόφοιτος της ΣΣΕ (Τάξη 1950), πολεμιστής της Κορέας και τιμηθείς με Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας, συγγραφεύς μεταξύ άλλων και ενός πολύτιμου τρίτομου έργου για την ιστορία της ΣΣΕ από τη συγκρότησή της ως τις μέρες μας, ενώ εντυπωσίασε με την αγνή «καθαρότητα» του λόγου του η ομιλία του αρχηγού των πρωτοετών Ευελπίδων Εύελπι Ι Τάξεως Βασίλειο Νικολόπουλο ο οποίος θα αποφοιτήσει το 2021, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Θέλω να γίνω αξιωματικός, αλλά πρώτα πρέπει να γίνω Εύελπις. Εγώ και θέλω και μπορώ».

Σε μία κίνηση ύψιστου συμβολισμού, ο σημερινός διοικητής της ΣΣΕ υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης πρόσφερε το ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο της Σχολής για την 190ετή ιστορία της, εκτός των επισήμων υπουργών και αρχηγών, τόσο στον αντιστράτηγο Φωτόπουλο, ως εκπρόσωπο της παλαιότερης παρούσης στην εκδήλωση τάξεως της Σχολής, αλλά και στον αρχηγό των πρωτοετών Εύελπι Ιης Βασίλειο Νικολόπουλο, ως εκπρόσωπο της νεότερης τάξεως της Σχολής και συνεχιστή της αλυσίδας των μελών της.

Τέλος, άκρως εντυπωσιακά ήταν τα βίντεο που παρουσιάστηκαν κατά την εκδήλωση, γενικώς για τον Ελληνικό Στρατό το πρώτο και για τη ΣΣΕ τα υπόλοιπα, όπως επίσης και η χορωδία και ορχήστρα της Σχολής με το έργο που παρουσίασε.

Πηγή: parapolitika.gr
Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ