Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Αλματώδης αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:51:00 μ.μ. | |
Αλματώδης αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων
 Με μεγάλη αύξηση ξεκίνησε η αγορά καινούργιων αυτοκινήτων της χώρας μας τη φετινή χρονιά, αφού τον Ιανουάριο οι ταξινομήσεις άγγιξαν τις 9.000, σημειώνοντας άλμα 37% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Ο Ιανουάριος του 2017 είχε κλείσει στην Ελλάδα με σχεδόν 6.500 πωλήσεις νέων μοντέλων και πλέον, το κλείσιμο του φετινού Ιανουαρίου κοντά στις 9.000 ταξινομήσεις μας προετοιμάζει για μια πολύ θετική χρονιά στο χώρο του αυτοκινήτου.

Σε ότι αφορά στην κατάταξη των εταιρειών, η Toyota βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων του μήνα, ακολουθούμενη από την Peugeot και την Opel. Την πρώτη δεκάδα του Ιανουαρίου έκλεισαν κατά σειρά οι VW, Nissan, Suzuki, Hyundai, Ford, Fiat και Citroen. Πρώτη premium εταιρεία στις πωλήσεις του Ιανουαρίου ήταν η Mercedes.

Τον Ιανουάριο στην Ελλάδα οι πωλήσεις των ιδιωτών πελατών (λιανικής) ήταν περισσότερες από αυτές των εταιρικών, αντιπροσωπεύοντας το 58% της αγοράς έναντι 42%. Θυμίζουμε ότι το 2017 η αγορά έκλεισε με τις πωλήσεις λιανικής να αφορούν στο 55% του συνόλου, έναντι 45% των εταιρικών.

Πηγή: pentapostagma.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ