ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Εκτός κυβέρνησης και ο Παπαδημητρίου - Ερχεται ανασχηματισμός

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:45:00 π.μ. | |
Εκτός κυβέρνησης και ο Παπαδημητρίου - Ερχεται ανασχηματισμός
Εκτός κυβέρνησης οδηγήθηκε και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος επικαλούμενος λόγους ευθιξίας, και ακολουθώντας την παραίτηση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από την θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, μετά το θέμα που προέκυψε για την επιδότηση ενοικίου, υπέβαλε χθες αργά το βράδυ την παραίτηση του .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδημητρίου ο οποίος βρισκόταν χθες στην Τρίπολη στο Περιφερειακό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ,στην Πελοπόννησο, υπέβαλε τηλεφωνικά την παραίτηση του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οπως ανακοινώθηκε αργότερα, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του.

Ερωτώμενος χθες το βράδυ ο υπουργός για το αν έχει κάποιο σχόλιο σχετικά με την υπόθεση δεν είπε τίποτε αλλά ήταν φανερά ενοχλημένος.

Πάντως, φαίνεται να οδεύουμε σε μίνι - ανασχηματισμό καθώς θα πρέπει να πληρωθεί και η θέση της κ. Αντωνοπούλου αλλά και αυτή του υφυπουργού Παιδείας. Στη θέση αυτή ήταν ο Κώστας Ζουράρις αλλά παραιτήθηκε στις 14 Ιανουαρίου για τα απαράδεκτα σχόλια που είχε κάνει για οπαδούς του Ολυμπιακού και του Αρη.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως θα αλλάξει και ο Γιάννης Μουζάλας ο οποίος μόλις χθες βγήκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με συμπτώματα υπερκόπωσης ενώ έχει ζητήσει να φύγει από το υπουργικό συμβούλιο.

Ακούγονται και τα ονόματα της Λυδίας Κονιόρδου και του Β. Αποστόλου στους αποχωρήσαντες, χωρίς πάντως να είναι κάτι οριστικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει στο θέμα της ανάπτυξης ο Αλέξης Χαρίτσης.
Οι σχεδιασμοί του πρωθυπουργού άλλαξαν καθώς επιθυμούσε σαρωτικό ανασχηματισμό σε καλύτερο χρόνο, όταν θα είχε κλείσει το θέμα των Σκοπίων, δεν θα υπήρχαν εντάσεις με τους Τούρκους αλλά και θα είχαν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ποιοι είναι αμετακίνητοι


Αμετακίνητος στο υπουργείο Εξωτερικών είναι ο Νίκος Κοτζιάς καθώς τα εθνικά θέματα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Οι διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς για το όνομα βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο ενώ οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και τα Σκόπια δεν σηκώνουν αλλαγές στην ελληνική διπλωματία.

Ούτε ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να εγκαταλείπει το υπουργείο Αμυνας, παρά τις τριβές που υπάρχουν για το όνομα των Σκοπίων. Επίσης, αμετακίνητη φαίνεται η Εφη Αχτσιόγλου, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι κ. Σταθάκης και Σκουρλέτης, οι κ. Κοντονής και Παπαγγελόπουλος λόγω Novartis, οι κ. Παύλος Πολάκης και Ανδρέας Ξανθός από το Υγείας.

Αγνωστο είναι αν θα υπάρξει αλλαγή στο Ναυτιλίας καθώς ο κ. Κουρουμπλής έχει εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis κι έχει προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Πηγή: tanea.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ