ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

5ος Μαραθώνιος Ναυπλίου: Απολογιστική Συνέντευξή Τύπου (βιντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:55:00 π.μ. |
5ος Μαραθώνιος Ναυπλίου: Απολογιστική Συνέντευξή Τύπου (βιντεο)
 Παρουσία εκπροσώπων των επαγγελματικών Συλλόγων, των Θεσμικών και Εθελοντικών φορέων, των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας, δόθηκε η απολογιστική Σ.Τ. από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρο, τους Δ/ντες πρωτοβάθμιας Δ. Σίδερη και Δευτεροβάθμιας Γ. Γαληνό και της εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ελ. Παναγιωτοπούλου.

Ο Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά και στην θετική εικόνα που παρουσιάζουν τα πρώτά οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού του Μαραθωνίου, παρουσιάζοντας τα προβλεπόμενα έσοδα που ανέρχονται σε 128.491,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. από τα οποία μόνο το 22,80% προέρχεται από την ενίσχυση του Δήμου και της Περιφέρειας και το 77,20% από ιδιωτικούς πόρους. Αναφέρθηκε ότι με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής όλη η Εκπαιδευτική Κοινότητα ανεξάρτητα βαθμίδας (και έξω από τα όρια του νομού Αργολίδας) και όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας (ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, ΑμεΑ, ΚΕΜΧ, άνεργοι κλπ.)μετέχουν δωρεάν.
Ακόμα, επεσήμανε ότι πέρα από το ότι οι δαπάνες του προϋπολογισμού στο μεγαλύτερο μέρος τους επιστρέφουν στον Δήμο, ο Μαραθώνιος για κάθε ευρώ που δαπανά δημιουργεί αξία – έσοδα στον Δήμο x 4€. Τέλος, ανέφερε ότι στην τετραετία εκτός όλων των άλλων δράσεων και παροχών σε είδος ο Μαραθώνιος έχει δώσει κοινωνικό μέρισμα συνολικής αξίας 12.000€

Από όλους του παρευρισκόμενους εκπροσώπους φορέων που τοποθετήθηκαν αναδείχθηκαν τα πολλά ουσιαστικά και θετικά της διοργάνωσης η οποία και επικοινωνιακά ανέδειξε την εικόνα του Δήμου Ναυπλιέων στο εσωτερικό αλλά και για πρώτη φορά δυναμικά στο εξωτερικό. Με το πλήθος των συμμετοχών δρομέων να ξεπερνά τους 5.500 εγγεγραμμένους δρομείς και με ιδιαίτερη αύξηση των εγγεγραμμένων στον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο, πραγματοποιήθηκε κατά γενική εκτίμηση την Κυριακή 4 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία ο 5ος Μαραθώνιος του Ναυπλίου.

Έπειτα από την συνεχή και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία 5 ετών, η διοργάνωση με τις παράλληλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, μουσικές και ιατρικές δράσεις της, έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί πια την μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου, την τρίτη μεγαλύτερη στην Ελλάδα αλλά και ετήσιο προορισμό για όλη την Ελλάδα.
Το 2018 με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής συμμετείχαν από το εξωτερικό από 33 χώρες,  81 άτομα

Την διοργάνωση λάμπρυνε με την συμμετοχή της η Στρατιωτική Σχολή Ευέλπιδων με πάνω από 100 Ευέλπιδες, εορτάζοντας παράλληλα με τον 5ο Μαραθώνιο Ναυπλίου και τα 190 χρόνια λειτουργίας της από την ίδρυσή της με διάταγμα του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια το 1828.  Η Φλόγα του Μαραθωνίου που είχε παραληφθεί κατά την διάρκεια της τελετής αφής του Αυθεντικού Μαραθωνίου, μεταφέρθηκε από τους Ευέλπιδες με λαμπαδηδρομία και άναψε τιμητικά και συμβολικά τον Βωμό μπροστά στο πολεμικό μουσείο Ναυπλίου.  Την επόμενη ημέρα η φλόγα μεταφέρθηκε από τους Ευέλπιδες στην αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου και συμβολικά παραδόθηκε μπροστά στο άγαλμα του Καποδίστρια στον Δήμαρχο Ναυπλιέων.

Για πρώτη φορά στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα εντάχθηκε και η Αρχαιολογική διαδρομή του Δήμου Ναυπλιέων: Τίρυνθα- Δενδρά- Μιδέα. Ο Δήμος Ναυπλιέων με αφορμή το Πρόγραμμα Ξεναγήσεων του Μαραθωνίου Ναυπλίου δημιούργησε μια νέα πολιτιστική διαδρομή σε τρία σημαντικότατα αλλά με μικρότερη επισκεψιμότητα μνημεία του Δήμου Ναυπλιέων προκειμένου να προβληθούν τουριστικά. Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή αυτής της διαδρομής έγινε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 για δημότες, αθλητές και επισκέπτες. Η ξενάγηση διήρκεσε 2 ώρες και 30΄και αξιολογήθηκε εξαιρετικά από τα 40 άτομα που την παρακολούθησαν με την συμμετοχή στην ξενάγηση και στην περιήγηση πάνω από 40 επισκεπτών και δημοτών. Η μετακίνηση έγινε με την ευγενική χορηγία της ΚΤΕΛ Αργολίδας.

Πλήθος δρομέων έτρεξαν την Μαραθώνια και Ημιμαραθώνια διαδρομή αλλά εξαιρετικά μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στα 5χλμ, όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με κάθε είδους δρομέων να απογειώνουν το κλίμα της πόλης! Μικροί, μεγάλοι αλλά και τα παιδιά όλων των σχολείων. Πλήθος παιδιών δημοτικής εκπαίδευσης καθώς και του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας και των Special Olympics Hellas έδωσαν δυναμικά το παρών στα 2,5 χλμ.

Την παραμονή του αγώνα οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο με την καθιέρωση πλέον της «Μαραθώνιας Νύχτας Εκπτώσεών».

Την εκκίνηση του Μαραθωνίου έδωσε η Κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη που τίμησε με την παρουσία της για δεύτερη χρονιά τις αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Ιδιαίτερη νότα στην γιορτή έδωσε με την παρουσία του ο Αγγελιοφόρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς.

Εξαιρετικά τιμητική η παρουσία των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών: Στράτος Αποστολάκης, Άγγελος Μπασινάς, Γιώργος Καραγκούνης, Δημήτρης Μάρκου.

Σημαντικές ήταν και οι δράσεις για την Υγεία εκπαίδευση αλλά και οι ενέργειες κοινωνικού περιεχομένου και οι εκπαιδευτικές:
Το πρόγραμμα «Προετοιμασίας των Δημοτών – Ερασιτεχνών δρομέων: Go  Free, go running, go walking» για την άθληση και την συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου.

Το πρόγραμμα Υγείας το οποίο περιελάβανε:
Δωρεάν Καρδιολογικό Έλεγχο. Ο καρδιολογικός έλεγχος έγινε το Σάββατο 3/02/18 σε συνεργασία με το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.
Εκστρατεία ενημέρωσης για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών από τον Σύλλογο «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με ομιλία την Πέμπτη 01/03, 18:00 στο ΦΟΥΓΑΡΟ & περίπτερο του Συλλόγου στην EXPO και στον αγώνα
Η ενίσχυση κοινωνικών φορέων:
Διάθεση 3.000 μερίδων pasta στα γεύματα αγάπης της Ενορίας της Ευαγγελίστριας και στην Πύλη πολιτισμού με την συμβολή της Βιομηχανίας Ζυμαρικών Ήλιος.
Διάθεση αθλητικών παπουτσιών σε κοινωνικές δομές του δήμου μέσα από το Πρόγραμμα Συλλογής και Επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» σε συνεργασία με την «Ινστιτούτο Ομάδα για τον κόσμο».
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του πανεπιστήμιου HARVARD.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Παλαμήδι, ένα από τα σημαντικότερα φρούρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, το επιθαλάσσιο φρούριο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή απολογιστικά ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους:
·         την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, την Τροχαία Ναυπλίου, το Λιμενικό Σώμα, το ΚΕΜΧ Ναυπλίου και 747ΕΤΜΧ Λουτρακείου, την Πυροσβεστική και το Νοσοκομείο Ναυπλίου.
·         Την Εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα την Δ/νση Δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για την σχεδόν συνολική συμμετοχή των Μαθητών της Αργολίδας στην αθλητική γιορτής.
·         Τον Εμπορικό Σύλλογο και τις επαγγελματικές τάξεις, τους Συλλόγους Ξενοδόχων.
·         Τους Δημότες που αγκάλιασαν την μεγάλη αθλητική γιορτή με την καθολική παρουσία τους.
·         Το προσωπικό του Δήμου, του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, όλους τους πολιτιστικούς και Εθελοντικούς συλλόγους του Δήμου για την υποστήριξη των αγωνιστικών εκδηλώσεων φορείς, το 1ο  Σύστημα Προσκόπων Άργους, τους Κριτές, την ΦΙΛΜΑ, την V-STROM, τους Σαμαρείτες και Νοσηλευτές του ΕΕΣ, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας και όλους τους ατομικούς Εθελοντές.
Επίσης ευχαριστεί για την ευγενική υποστήριξή τους στην διοργάνωση την Αρχαιολογική Υπηρεσία Αργολίδας και το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.
Μεγάλοι χορηγοί του 5ου Μαραθωνίου του Ναυπλίου ήταν: η New Balance, το ΦΟΥΓΑΡΟ και η Οικογένεια Χριστοδούλου.
Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν: το Ι.ΚΤΕΟ Αργολίδας- AUTOVISION, AMALIA HOTEL, AMSTEL Free, Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Dole, HIGH5
Προμηθευτές ήταν:, Tottis ΠΟΙΟΤΗΣ, ΚΤΕΛ Αργολίδας, Σύλλογος Καταλυμάτων Ξένιος Δίας, Ξένον - 3sixty, SKODA Ηλιόπουλος, ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. , MIDEA FRUIT, ΗΛΙΟΣ Βιομηχανία Ζυμαρικών και το Pharm 24.gr.
Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι: Nova, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Περιφέρεια, STAR TV, TV BEST, ΕΡΑ σπορ, Sport24, GTP, Running News, Discover Nafplio καθώς και οι Τοπικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί Sfera, Star, ΣΚΑΙ Αργολίδας και DRi Fm.
Tέλος για πρώτη φορά έγινε σημαντική παρέμβαση με δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αλλά και ουσιαστικής αξιοποίησης του μεγάλου όγκου απορριμμάτων που δημιουργούνται την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων!
Η ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών καθώς και το πρόγραμμα συλλογής και επαναχρησιμοποίησης των αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον φορέα «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο-Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+»
Συμμετείχαν όλοι στην μεγάλη γιορτή!!!

Καλή συνάντηση στον 6ο Μαραθώνιο Ναυπλίου στις 3 Μαρτίου του 2019

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ