ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Υπέκυψε στα τραύματά του αξιωματικός που πήρε τη θέση ομήρου στη Γαλλία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:06:00 μ.μ. |
Υπέκυψε στα τραύματά του αξιωματικός που πήρε τη θέση ομήρου στη Γαλλία (βίντεο)
 Στα τραύματά του υπέκυψε ο 45χρονος αντισυνταγματάρχης της Εθνικής Χωροφυλακής της Γαλλίας, ο οποίος πήρε οικειοθελώς τη θέση ομήρου στο σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ και τελικώς τραυματίστηκε σοβαρά, λίγο πριν την είσοδο των ειδικών δυνάμεων, που εξουδετέρωσαν τον δράστη.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου πως ο άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, άφησε την τελευταία του πνοή. «Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γάλλος υπουργός.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως ο Γάλλος αξιωματικός «έπεσε ως ήρωας» και αξίζει «τον σεβασμό και τον θαυμασμό ολόκληρου του έθνους». Επέδειξε «εξαιρετικό θάρρος και εξαιρετική αυταπάρνηση», πρόσθεσε ο κ. Μακρόν.

Σύμφωνα με πηγές οι οποίες πρόσκεινται στην έρευνα, ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης Ρεντουάν Λακντίμ, μαροκινής καταγωγής, έκλεψε αρχικά ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό, πριν τραυματίσει στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS κοντά στο στρατόπεδό του, όχι μακριά από το σημείο.

Στη συνέχεια, σκότωσε άλλους τρεις ανθρώπους (μαζί με τον αντισυνταγματάρχη της χωροφυλακής) κατά την ομηρεία στο σουπερμάρκετ στην Τρεμπ, ενώ συνολικά τραυμάτισε 15 άτομα προτού πέσει νεκρός μετά από επιχείρηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Ο δράστης φέρεται να ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές ως ύποπτος για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση και να είχε φυλακιστεί επανειλημμένα, έχοντας βγει για τελευταία φορά από τη φυλακή το 2016.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πελάτες κρύφτηκαν σε αποθήκη - ψυγείο του σουπερμάρκετ για να σωθούν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε ισλαμιστική τρομοκρατική την επίθεση, ενώ η σύντροφος του δράστη συνελήφθη.

Πηγή: naftemporiki.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ