ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Στη Σιάτιστα ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:27:00 π.μ. | |
Στη Σιάτιστα ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος (βίντεο)
 Με την παρουσία πολλού πλήθους πιστών και κληρικών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Μαρτίου 2018 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας.
Το Ιερό λείψανο μετέφερε στην Σιάτιστα ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος Αντωνόπουλος. Η υποδοχή του έγινε στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δημητρίου από τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο, συνοδευόμενο από κληρικούς και πιστούς. 
Στην συνέχεια το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε εντός του Ναού προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών. 
Αμέσως μετά ακολούθησε ο παρακλητικός κανών στον Άγιο Λουκά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου και συμπροσευχομένου του Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου. 
Ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος πριν την απόλυση ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, ο οποίος προσφέρθηκε να φέρει Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά , για ευλογία των πιστών. 
Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, μετά το μυστήριο του Ευχελαίου, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ,στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Σιατίστης «Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου» , μίλησε με θέμα: «ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός» 
Μετά την ακολουθία της παρακλήσεως έγιναν τα εγκαίνια της εκθέσεως ζωγραφικής του μεγάλου ζωγράφου Ευθυμίου Βαρλάμη, για τον Άγιο Λουκά, τα οποία είναι έργα πνοής για την Ορθοδοξία. Οι πίνακες ζωγραφικής φιλοξενούνται στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς ΜητροπόλεώςΣιατίστης. 
Είναι έργα αφιερωμένα σ’ έναν άγιο άνθρωπο, που έζησε στα δύσκολα χρόνια της Ρωσίας με πολέμους, κακουχίες, εξορίες, βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Με τους πίνακες αυτούς, ο ζωγράφος θέλει να μεταφέρει σε όλους τους ανθρώπους το βαθύτερο νόημα της τέχνης και ιδιαίτερα της ιερής τέχνης και να φανερώσει τη μυστική σύνδεση του ανθρώπου με το Θεό, τον Πατέρα της αγάπης και της ευσπλαχνίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ