ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Στον αέρα η μεταφορά μαθητών στη Λακωνία - Καλεί τα ταξί να συνεχίσουν το έργο τους ο Π. Τατούλης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 π.μ. |
Στον αέρα η μεταφορά μαθητών στη Λακωνία - Καλεί τα ταξί να συνεχίσουν το έργο τους ο Π. Τατούλης (βίντεο)
Στον «αέρα» εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα της μεταφοράς μαθητών στη Λακωνία, αν και συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου που διεξήχθη στις 26-27/2 στην Τρίπολη.


Στο πλαίσιο του Συνεδρίου παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας, Σωτήρης Ροϊνός, σημειώνοντας ότι υπήρξε πρόβλημα της νομιμότητας των συμβάσεων των μεταφορέων, κάτι που οδήγησε τους μεταφορείς ταξί στη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από τις 15/2/2018.

Ο κ. Ροϊνός, γνωρίζοντας πολύ καλά το θέμα -ως ανάδοχος-μεταφορέας και ο ίδιος- επισήμανε στον υπουργό ότι απαιτείται άμεση νομοθετική ρύθμιση για όλες τις συμβάσεις των μεταφορέων (ταξί & λεωφορεία), σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, δεδομένου ότι αυτές λήγουν στις 28/2/2018, δηλαδή σήμερα!

Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για κατάθεση σχετικής τροπολογίας, ούτε από τα λεγόμενα του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος τοποθετήθηκε αμέσως μετά τον κ. Ροϊνό προέκυψε με σαφήνεια πρόθεση του υπουργείου να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα ο κ. Σκουρλέτης, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συμπερασματικά, την Πέμπτη (1/3) δεν προέκυψε νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει στην Περιφέρεια να παρατείνει τις συμβάσεις με τους μεταφορείς των μαθητών και η μεταφορά βρίσκεται στον «αέρα», μπαίνουν σε περιπέτειες οι μεταφερόμενοι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι μεταφορείς σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Παρακολουθείστε το θέμα όπως παρουσιαστηκε από την εκπομπή του ΙΟΝΙΑΝ στην οποία υπήρξε παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ