ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο
 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέπτεται σήμερα εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Η περιοδεία ξεκίνησε από τις 7.00 π.μ. με ομιλία στο ορυχείο «ΨΑΘΙ», στη συνέχεια στο χώρο των συνεργείων (ΣΒΟ) στο ορυχείο «ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ» και ακολούθησε συνάντηση με τη Διεύθυνση των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Στις 11.00 π.μ. συμμετείχε σε σύσκεψη – συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με μαζικούς λαϊκούς φορείς

* Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Υποδομές, Μεταφορές, Έρευνα, Ψηφιακή Πολιτική, βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαίρομαι που άκουσα τη δήλωση του ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη, ότι μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει η διαδικασία για το δίκτυο φυσικού αερίου στις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου (Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα). Σχετική ερώτηση στη Βουλή είχα καταθέσει πρόσφατα, με ειδική αναφορά στη μεγάλη υποδομή που επιτρέπει την υλοποίηση αυτών των δικτύων, τον αγωγό υψηλής πίεσης που συνδέει την Κόρινθο με τη Μεγαλόπολη. Ένα έργο που ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2014.
Ο αρμόδιος Υπουργός, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, δεσμεύτηκε να κάνει πράξη τα δίκτυα διανομής στις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου. Το σημαντικότερο είναι, η υπόσχεση αυτή να ξεκινήσει να υλοποιείται μέσα στο 2018.

* Εφ΄όλης της ύλης επί του τουρισμού και επί των θεμάτων που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κων/νος Μαρινάκος κατά την εισήγησή του στο 10ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Πελοπόννησο

*Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζοντας την πολιτική εξωστρέφειας και αποσκοπώντας σε ανεξερεύνητες αγορές προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, συμμετείχε στο περίπτερο της Ελλάδας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), από 22-25 Φεβρουαρίου, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού – – Βελιγραδίου.

*Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ) στηρίζει μαζί με το Δήμο Τρίπολης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που διοργανώνεται για την τόνωση των επαγγελματιών και της τοπικής αγοράς.
Συμμετέχει σε αυτή την μεγάλη γιορτή για την επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στο πλαίσιο της SHOCK PRICE «COOL EDITION» στην Τρίπολη, με μεγάλες προσφορές στο καταναλωτικό κοινό, μουσικές εκδηλώσεις και happenings όπου η νύχτα αυτή θα αποκτήσει άλλη χροιά

* Σε ψήφισμά του το Δ.Σ. Ναυπλίου, Αναφορικά με την επικείμενη κατάργηση του στρατοπέδου, ως κέντρου κατάταξης, αναφέρει ότι ΄΄Η λειτουργία του ΚΕΜΧ Ναυπλίου μέχρι σήμερα αποτελεί γεγονός ιστορικής αξίας με επιρροή στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Η τοπική κοινωνία του Ναυπλίου έχει αποδεχθεί , ενσωματώσει και βοηθήσει στη εύρυθμη λειτουργία του στρατοπέδου . Οι ανάγκες της άμυνας της χώρας και η οργάνωση του στρατού οδηγούν σε αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργείου σύμφωνα με τις οποίες οι νεοσύλλεκτοι δε θα παρουσιάζονται στα μέχρι τώρα Κέντρα Εκπαίδευσης του στρατού ξηράς ( 11 στρατόπεδα) αλλά σε στρατόπεδα Υποδοχής οπλιτών σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές. Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο το Κ.Ε.ΜΧ Ναυπλίου αλλά 11 στρατόπεδα. Το ΚΕΜΧ θα συνεχίσει για κάποιο διάστημα να δέχεται για εκπαίδευση άλλες ειδικότητες.
Σε περίπτωση που το υπουργείο αποφασίσει το κλείσιμο του Κ.Ε.Μ.Χ ζητούμε την άμεση δρομολόγηση της παραχώρησης του στρατοπέδου και του πεδίου βολής στο Δήμο και στην τοπική κοινωνία.’’

* Την παραχώρηση στο Δήμο Ναυπλιέων του χώρου στρατοπέδου και του πεδίου βολής του ΚΕΜΧ Ναυπλίου, ζητά με ερώτησή του ο Γιάννης Μανιάτης προς τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Καμμένο, σε συνέχεια ομόφωνου ψηφίσματος του Δήμου Ναυπλιέων.

*Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Αποκατάσταση λειτουργικότητας υδατογέφυρας Μεγάλου Βάλτου» στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

* Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, για την εξασφάλιση, μετά από πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής, πόρων, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τη δημιουργία του Πνευματικού Κέντρου Λυγουριού. Ο κ. Τατούλης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Βουλευτή του Σύριζα Αργολίδας κ. Γιάννη Γκιόλα για τη συμβολή του, αλλά και στον Περιφερειακό Σύμβουλο Αργολίδας κ. Γιάννη Σαρρή, που δώρισε τη μελέτη του έργου.

*Με διοργανωτή το φορέα «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» – παραγωγοί από κάθε γωνιά του νομού Λακωνίας παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό, στην πλατεία Συντάγματος. Την ευθύνη διοργάνωσης της έκθεσης, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και αναμένεται κάθε χρόνο με μεγάλο ενδιαφέρον, έχει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» και σε αυτήν συμμετέχουν αποκλειστικά παραγωγοί τυποποιημένων λακωνικών προϊόντων.Συνδιοργανωτές στη σημαντική αυτή προσπάθεια, είναι οι Δήμοι του Νομού, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, καθώς και το Επιμελητήριο .

*Με αφορμή το πρόσφατο θλιβερό συμβάν στην Παλαιοπαναγιά (ληστεία μετά ξυλοδαρμού γυναικών μέσα στην οικία τους), ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παλαιοπαναγιάς, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παλαιοπαναγιάς, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Νέων Παλαιοπαναγιάς «Ο Ταΰγετος» και ο Σύλλογος Γυναικών Παλαιοπαναγιάς οργανώνουν συγκέντρωση – ομιλία – ενημέρωσημε σκοπό την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών. Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:30΄ στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς. Θα παρευρεθούν η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης και ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, Ζαχαρίας Αγρανιώτης.

* Από το Λιμενικό ΤΑΜΕΙΟ Ναυπλίου, γίνεται γνωστό ότι το Νότιο Τμήμα του λιμένα Ναυπλίου και ειδικά από το σημείο έναντι τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ έως και το σημείο έναντι Παλαιού Τελωνείου θα παραμείνει κλειστό, λόγω Μαραθωνίου και εκτέλεσης εργασιών για το χρονικό διάστημα 1/3/2018 έως 10/3/2018.

*Τη δημιουργία πολεμικού μουσείου αεροπόρων, στο Γεωργίτσι Λακωνίας, ζητεί με επιστολή του προς τον δήμαρχο Σπάρτης, κ. Βαγγέλη Βαλιώτη, ο Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Χρήστος Τσίχλης, η περιοχή του Γεωργιτσίου συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία της Ελληνικής Αεροπορίας και η ίδρυση ενός πολεμικού μουσείου θα απέδιδε φόρο τιμής στους ντόπιους πεσόντες αεροπόρους, ενώ θα λειτουργούσε κομβικά για την τουριστική ανάπτυξη του Γεωργιτσίου.

*Τους 3ους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνδιοργανώνει το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας.
Στην οργάνωση μετέχουν ακόμη οι: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Ελληνική Ενωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων Μεσσηνίας, Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας και ο Ρητορικός Ομιλος Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών .Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, ενώ την Κυριακή 4 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτας.

*Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Ι.Ν. Αγ. Πέτρου Άργους ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων ελληνικής γλώσσας για ξένους υπηκόους από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα 6-8 μ.μ. και Τρίτη 5-7 μ.μ. στις αίθουσες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να συμβάλουν στην ενημέρωση αλλοδαπών φίλων ή γνωστών που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Πληροφορίες στα τηλ. 27510-67572

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

*Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Τρίπολης και οι Εκδόσεις ΑΓΡΑ, διοργανώνουν την παρουσίαση των βιβλίων του ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΟΥΚΑΛΑ: «ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ – , και «ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΝΟΜΑ –. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο 7:30 μ.μ., στo ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ του “ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ” ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ . Ομιλητές : ΝΙΚΟΣ ΔΕΔΕΣ, οδοντίατρος, Αντιπρόεδρος Σ.Α.Ο.Ο. Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ, συγγραφέας των βιβλίων Συντονισμός εκδήλωσης: ΕΥΗ ΜΕΝΤΗ, Πρόεδρος του του Φ.Ο.Τ. Συμμετέχουν τα ΣΥΝΟΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ και ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

*Εκατόν ενενήντα επτά χρόνια από την 25η Μαρτίου 1821, θα τιμηθεί το έργο και τη μνήμη του Εθνικού μας Ποιητή ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ. Απόψε στις 7μμ, στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, Θα διαβαστούν ποιήματα και αποσπάσματα από το έργο του.
είσοδος είναι ελεύθερη και Ώρες της εκδήλωση 19:00-21:00

*Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, και η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους-Μυκηνών κ παρουσιάζουν το Σάββατο και ώρα 7 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος στο Άργος τα Πρακτικά της Διημερίδας για τον Εθνικό Διχασμό. Τα Πρακτικά θα παρουσιάσουν: ο κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου του ΕΚΠΑ, ο κ. Δημήτριος Γιαννακόπουλος, Δρ. Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Αργολίδας και ο κ. Βασίλειος Τσιλιμίγκρας, Φιλόλογος-Ιστορικός.

*Η παρουσίαση του βιβλίου της επίκουρης καθηγήτριας σύγχρονης ελληνικής ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λήδας Παπαστεφανάκη, “Η φλέβα της γης. Τα μεταλλεία της Ελλάδας, 19ος-20ος αιώνας”, θα γίνει το Σάββατο στις 7 μ.μ. στο καφέ “Στο κύμα” (Ναυαρίνου 167) στην Καλαμάτα.

*Ημερίδα με θέμα «Από την εφηβεία στην εμμηνόπαυση», διοργανώνει η Δημοτική Κοινότητα Σκάλας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας .Ομιλήτρια θα είναι η ιατρός μαιευτήρας – γυναικολόγος, κ. Εύα Μαραγκουδάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου και ώρα 11:00 πμ στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.

*Η τελετή ορκωμοσίας των εθελοντριών-εθελοντών Νοσηλευτικής, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης, θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου και ώρα 5:00 μμ στο Σαϊνοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο

*Τις τρεις τελευταίες παραστάσεις του, με την κωμωδία του Δημοσθένη Μισιτζή «Απατεών» (Ο Φιάκας), θα δώσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θεάτρο Καλαμάτας, την Παρασκευή και και το Σαββατο στις 9 μ.μ. και την Κυριακή στις 8 μ.μ. στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Η σκηνοθεσία είναι του ηθοποιού Φίλιππου Σοφιανού, ο οποίος ερμηνεύει το ρόλο του Φιάκα. Παίζουν Κώστας Χαλκιάς, Ματθίλδη Μαγγίρα, Όλγα Αλεξανδροπούλου και Αρης Τσαμπαλίκας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννη Μετζικώφ.

* Δυο παραστάσεις με την κωμωδία του Χρήστου Γιαννακόπουλου ΄΄Τι σου λείπει…΄΄ θα δώσει Σάββατο και Κυριακή στο Π.Κ. Νέας Κίου το θεατρικό σχήμα Προσκήνιο΄΄ , σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου. Η ιδέα παράσταση θα δοθεί στην Τρίπολη στις 14 Μαρτίου.

σύνταξη ειδήσεων
Γ. Γαλανόπουλος

Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ