ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Τόνι Λόπεθ λίγο πριν έρθει στο Ναύπλιο: Στη Βαλένθια δημιουργούμε ανθρώπους με αξίες (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:59:00 μ.μ. | |
Τόνι Λόπεθ λίγο πριν έρθει στο Ναύπλιο: Στη Βαλένθια δημιουργούμε ανθρώπους με αξίες (βίντεο)
Λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα για το τουρνουά του Ναυπλίου, ο προπονητής της ομάδας κάτω των 13 ετών της Βαλένθια, Τόνι Λόπεθ μιλάει στο gazzetta.gr για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες των «νυχτερίδων», για τη σημασία της εκπαίδευσης στο ποδόσφαιρο και για το τουρνουά.


Στην πρόσφατη επίσκεψη στη Βαλένθια, το gazzetta.gr είχε την ευκαιρία να συναντήσει στο προπονητικό κέντρο των «νυχτερίδων», τον προπονητή της ομάδας κάτω των 13 ετών του συλλόγου, Τόνι Λόπεθ.

Οι πιτσιρικάδες της Βαλένθια θα βρίσκονται στην Ελλάδα στις αρχές του Απρίλη προκειμένου να πάρουν μέρος στο διεθνές τουρνουά που θα λάβει χώρα στο Ναύπλιο από 2 ως 5 Απριλίου, ανάμεσα σε ομάδες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ο Τόνι Λόπεθ, μέσω του gazzetta.gr, ανέλυσε τον τρόπο δουλειάς στις ακαδημίες της Βαλένθια, όπου συνδυάζεται ο αθλητισμός με την εκπαίδευση, και την προσπάθεια που γίνεται τόσο από τους προπονητές όσο και από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές σε καθημερινή βάση στο Ciutat Esportiva.

Ο προπονητής της Κ-13 της Βαλένθια μίλησε επίσης για τη συμμετοχή στο τουρνουά του Ναυπλίου από τις 2 ως τις 5 Απριλίου και έδωσε τις συμβουλές του για τα παιδιά που ανήκουν στις ακαδημίες της Βαλένθια, αλλά και σε εκείνα που θέλουν να αποτελέσουν μέρος του ποδοσφαιρικού και εκπαιδευτικού προγράμματος των «νυχτερίδων».

Οι ποδοσφαιρικές σχολές της Βαλένθια τους τελευταίους μήνες λειτουργούν και στη χώρα μας, καθώς και σε Βουλγαρία και Κύπρο, με τη Βαλένθια να επεκτείνει το δίκτυο των ακαδημιών της και στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τόνι Λόπεθ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr:

Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών της Βαλένθια σε σχέση με άλλους συλλόγους και τι μπορούν να έχουν τα παιδιά εδώ;

«Η αλήθεια είναι ότι εδώ η ακαδημία είναι ολοκληρωμένη. Τόσο σε αθλητικό επίπεδο που παρέχουμε το κάθε τι στον ποδοσφαιριστή, αλλά και σε εκπαιδευτικό επίπεδο που είναι πολύ σημαντικό για εμάς ώστε να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να εξελιχθούν και στο επίπεδο της ακαδημίας».

Πόσο σημαντικό είναι να συνδυαστεί η εκπαίδευση και το ποδόσφαιρο;

«Για μας αυτά τα δύο πάνε μαζί γιατί στο τέλος η εκπαίδευση με τον αθλητισμό είναι αξίες που μοιάζουν πολύ. Υπάρχει σεβασμός, συναδελφικότητα, θυσία, πράγματα που στο τέλος δεν ξέρουμε αν θα τους βοηθήσουν να γίνουν ποδοσφαιριστές στην Primera Division, αλλά θέλουμε να τους βοηθήσουμε για όταν μεγαλώσουν ώστε να έχουν σωστή εκπαίδευση και αξίες και να μπορέσουν να εξελιχθούν στη ζωή».

Είναι δύσκολο για τα παιδιά να συνδυάσουν το ποδόσφαιρο με το σχολείο;


«Δεν είναι εύκολο. Είναι πιο εύκολο για τα παιδιά που βρίσκονται κοντά στο σπίτι, αλλά εδώ έχουμε πολλά παιδιά που είναι πιο μακριά από το σπίτι τους και στο τέλος πρέπει να κάνουν θυσίες, να αποδεικνύουν πράγματα κάθε μέρα και αν έχουν κάτι τέτοιο και δουλεύουν σε καθημερινή βάση θα έχουν επιτυχία τόσο στον αθλητισμό όσο και στις σπουδές τους».

Πόσο υψηλή είναι η ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στην ομάδα της Κ-13 της Βαλένθια και πως βοηθάει έναν νέο ποδοσφαιριστή να κάνει το επόμενο βήμα για την πρώτη ομάδα;

«Το πρώτο που προσπαθούμε να κάνουμε για να μας καταλάβουν είναι ότι εκτός από προπονητές είμαστε εκπαιδευτικοί και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε με κάθε τρόπο για να γίνονται όλο και πιο ολοκληρωμένοι κάθε μέρα. Το πρώτο στο οποίο επικεντρωνόμαστε είναι η ατομική εξέλιξη κάθε παίκτη, να βελτιώνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και μετά πέρα από την ατομική εξέλιξη, να είμαστε σίγουροι ότι θα έχει μια εξέλιξη συλλογική, κάτι που θα είναι καλό για όλη την ομάδα».

Υπάρχει αρκετό ταλέντο στην Κ-13 και πως είναι ο ανταγωνισμός για το μέλλον;

«Σκεφτόμαστε ότι τα παιδιά είναι νεαρά σε ηλικία. Είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή στην ηλικία τους αποτελούν παίκτες που βρίσκονται σε πιο προχωρημένο επίπεδο από άλλους συνομηλίκους, αλλά αν μείνουμε μόνο σε αυτούς που έχουν ταλέντο θα γίνει όλο και πιο πολύπλοκο. Ένας ποδοσφαιριστής εκτός από ταλέντο πρέπει να έχει πολλά περισσότερα πράγματα, όπως αξίες στην εκπαίδευσή του, στη συναδελφικότητα και κυρίως να θυσιάσει πράγματα. Κάθε μέρα να προσπαθεί για το καλύτερο».

Ποια είναι η συμβουλή σου για έναν πολύ νέο παίκτη που θέλει να έρθει στην Ακαδημία της Βαλένθια;
«Η συμβουλή μου είναι η εξής: Για να μπεις εδώ θέλει να προσπαθήσεις πολύ και αν μπεις αυτό που έκανες πριν είναι σημαντικό. Αλλά θα πρέπει ακόμα να δουλέψεις όλο και πιο πολύ για να είσαι κάθε χρόνο εδώ. Γιατί κάθε χρόνο το επίπεδο γίνεται όλο και πιο υψηλό, γιατί κάθε χρόνο οι ποδοσφαιριστές που έρχονται, προετοιμάζονται για την πρώτη ομάδα και θέλουν να κερδίσουν τη θέση τους. Δεν είναι ανταγωνισμός, αλλά μια δουλειά αποδείξεων πως αν είσαι εδώ πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό».

Τι περιμένεις στο τουρνουά τον Απρίλιο και σε ποια τουρνουά έχετε πάρει μέρος τελευταία με την Κ-13;

«Περιμένουμε να ζήσουμε μια φανταστική εμπειρία. Το πιο σημαντικό για τα παιδιά και για μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ως σύνολο και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ατομικά και πέρα από αυτό αν καταφέρουμε ένα-δυο πράγματα, τότε θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε, τι μπορούμε να επιδιώξουμε, αλλά πάνω από όλα βρίσκεται η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών μας. Όσον αφορά τα τουρνουά που λάβαμε μέρος, ήμασταν τον Δεκέμβρη στο εθνικό και διεθνές τουρνουά στα Κανάρια Νησιά όπου χάσαμε στον τελικό από την Μπαρτσελόνα και πριν από μερικό διάστημα στη Βαρκελώνη, όπου μπορέσαμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο κερδίζοντας στον τελικό την Εσπανιόλ με 1-0».

Γενικά πως ήταν το επίπεδο όλων των ομάδων;

«Ήταν πολύ υψηλό. Εκτός από τις μεγάλες ομάδες της χώρας όπως η Μπαρτσελόνα, η Εσπανιόλ, η Θέλτα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η Σαραγόσα, εμείς, υπήρχαν και ξένες ομάδες, όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Γκενκ και εκτός από το ποδοσφαιρικό επίπεδο των Καταλανών που είναι πολύ υψηλό ήταν τουρνουά με μεγάλο ενδιαφέρον και πολύτιμα για εμάς προκειμένου να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές μας ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα το οποίο επιζητούμε μέρα με την ημέρα».

Για το τέλος θα θέλαμε το μήνυμά σου για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή των ακαδημιών της Βαλένθια, στην Ευρώπη ή στην Ελλάδα…

«Να έχουν ενθουσιασμό κάθε μέρα για να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους που έχουν και στο τέλος η καθημερινή δουλειά φέρνει την ανταμοιβή αργά ή γρήγορα. Και σε τελικό επίπεδο να το απολαύσουν γιατί αν το κάνουν τότε τα πράγματα έρχονται από μόνα τους. Να σέβονται τους συμπαίκτες τους, να ξέρουν πως η εκπαίδευση που παρέχουμε εδώ γι’ αυτούς ότι είναι σημαντική, και από εκεί και πέρα να συνεχίζουν να απολαμβάνουν την μπάλα τους κάτι που επιζητούμε».

Πηγή:gazzetta.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ