ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ανδριανός στη Βουλή: Να διασφαλιστεί άμεσα η συνέχιση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:22:00 μ.μ. | |
Ανδριανός στη Βουλή: Να διασφαλιστεί άμεσα η συνέχιση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη και την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ε. Αχτσιόγλου με θέμα τη διασφάλιση της συνέχισης του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Έντονες ανησυχίες και διαμαρτυρίες τόσο από εργαζόμενους όσο και από ωφελούμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, όπως ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία, έχει δημιουργήσει η καθυστέρηση τριών μηνών της υπογραφής της νέας προγραμματικής σύμβασης που ενώ θα έπρεπε να έχει υπογραφεί μέχρι την 1η/1/2018 έχει αναβληθεί για την 1η Απριλίου.

Επισημαίνεται δε ότι σ’ αυτό το κενό τριών μηνών άλλοι από τους εργαζομένους έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους και άλλοι όχι, με αδιευκρίνιστο ακόμη το τι μέλλον γενέσθαι, σε ό,τι αφορά τόσο την καταβολή των δεδουλευμένων, όσο και των θέσεων εργασίας στο πρόγραμμα.

Δεδομένου του ότι το πρόγραμμα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με αναπηρία που χρήζουν βοήθειας, με τους εργαζόμενους μάλιστα να παρέχουν υπηρεσίες αν και συχνά μένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα,



ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

(1) Πού οφείλεται η καθυστέρηση της υπογραφής της νέας προγραμματικής σύμβασης

(2) Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων και των θέσεων εργασίας στο πρόγραμμα».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ