ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ξεμένουν οι φαρμακοποιοί και η αγορά από φάρμακα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. |
Ξεμένουν οι φαρμακοποιοί και η αγορά από φάρμακα
 «Στεγνώνει» την ελληνική αγορά του φαρμάκου η τακτική συγκεκριμένων εταιρειών να προμηθεύουν με ελάχιστες ποσότητες φαρμάκων τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία.

Καθημερινά, οι φαρμακοποιοί της γειτονιάς βγαίνουν στην αναζήτηση σκευασμάτων, μεταξύ των συναδέλφων τους, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.

Οι ελλείψεις, οι οποίες καταγράφονται καθημερινά, αφορούν σχεδόν το σύνολο των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ακόμα και τα πιο απλά ή και φτηνά φάρμακα λείπουν από τα φαρμακεία.

Πλέον, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι εταιρείες διοχετεύουν στην ελληνική αγορά τα προϊόντα τους με το σταγονόμετρο. Επιλέγουν να κάνουν εξαγωγές κι έτσι να αυξάνουν το κέρδος τους.

«Τα ισχυρά φαρμακεία γίνονται ισχυρότερα και τα μικρά οδηγούνται σε λουκέτα. Τα περιορισμένα αποθέματα που υπάρχουν στην αγορά διοχετεύονται στα μεγάλα φαρμακεία. Αν μπουν δέκα εμβόλια στην αγορά, ποιος θα τα πάρει;Ο μικρός ή ο μεγάλος; Η απάντηση είναι προφανής. Καθημερινά, προσπαθούμε να αλληλοκαλυφτούμε, εάν φυσικά καταφέρουμε να βρούμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος.

«Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν προέκυψε το τελευταίο διάστημα, αλλά έχει τη ρίζα του πολύ βαθιά. Από το 2000, που μπήκαμε στο ευρώ, συμβαίνει αυτό. Πλέον, έχουμε μόνον υποτιμήσεις στα φάρμακα.

Ο ελληνικός λαός έχει επιλέξει την κατάσταση αυτή και δεν θα πρέπει να παραπονιέται. Είναι μία από τις μνημονιακές θυσίες. Οι φαρμακαποθήκες κοιτάζουν μόνον πώς θα έχουν ρευστότητα, πώς θα κάνουν εξαγωγές» αναφέρει ο κ. Σοφιανόπουλος.

Πηγή: patrasevents.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ