ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Πόπη Καλκούνου: Τ' Ανάπλι γιορτάζει και θυμάται!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:23:00 μ.μ. |
Τ' Ανάπλι γιορτάζει και θυμάται!
 Το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας ..της Βαγγελίστρας! και η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου προσδίδουν τούτες τις μέρες στ' Ανάπλι τη λαμπρότητα της γιορτής.


Απόψε και αύριο ντόπιοι κι επισκέπτες θ' ανηφορίσουν στους πρόποδες του κάστρου , στην ακτινοβολούσα εκκλησιά του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για ν' ανάψουν το κερί τους και ν' ακολουθήσουν την περιφόρα της εικόνας στα δρομάκια του Καποδιστριακού προσφυγικού οικισμού, την Πρόνοια, που με τους μικροπωλητές κατά μήκος της 25ης Μαρτίου σηματοδοτεί το αστικό πανηγύρι της πόλης.

Οι εθνικές επέτειοι χαρακτηρίζονται κυρίως από σύμβολα αλλά τα σύμβολα σε τούτον τον τόπο είναι τόσο εμβληματικά και συγχρόνως τόσο καθημερινά για όλους εμάς τους ζώντες εντός και εκτός των τειχών.

Μνημεία, ήρωες και γεγονότα σε κάθε γωνιά της πόλης. Η μορφή των επώνυμων ηρώων του εικοσιένα με κυρίαρχη αυτών του Κολοκοτρώνη ,όπως αποτυπώνεται στο άγαλμα του Λάζαρου Σώχου, και του πορθητή Σταϊκόπουλου στους πρόποδες του Παλαμηδιού. Ο Πλάτανος της πλατείας
Συντάγματος που στις ρίζες του μίλησαν οι οπλαρχηγοι της Επανάστασης αλλά και ο Γεννάδιος, ο δάσκαλος του Γένους. Το κενοτάφιο του Δημητρίου Υψηλάντη στεφανωμένο τιμώντας τον ηρωισμό και την εντιμότητά του ανδρός.

Αλλά τούτη η πόλη φέρει σε σοκκάκια και δρομόσκαλες τον σημαντικό απόηχο της Ελληνικής Επανάστασης προκειμένου να κατακτήσουμε σε τούτη τη “φλούδα γης” μέσα απ' το πολυτιμότατο αγαθό της ελευθερίας τη δυνατότητα να γίνουμε Κράτος και ο Πρωτος Κυβερνήτης που δεσπόζει τούτης της πόλης το πάλεψε μέχρις εσχάτων αλλά και να έχουμε Πολίτευμα που το εμβληματικό κτήριο του Βουλευτικού δηλώνει σε όλους εμάς ότι το μέγιστο αγαθό του Διαφωτισμού οφείλουμε όλοι καθημερινά να το θωρακίζουμε.

Πόπη Καλκούνου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ