ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη δωρεάν μετακίνηση των εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:56:00 μ.μ. | |
Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη δωρεάν μετακίνηση των εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας
 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Δελής και Νίκος Μωραΐτης ζητώντας τη δωρεάν μετακίνηση των εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.


Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης αναφέρει:

«Το πρόβλημα της μετακίνησης των εκπαιδευτικών από και προς το σχολείο που εργάζονται είναι τεράστιο. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται σε αρκετά σχολεία είναι αναγκασμένοι να διαθέτουν μέσο μεταφοράς ΙΧ ενώ επωμίζονται και το κόστος της μετακίνησης μια και τα κριτήρια που υπάρχουν για την απόδοση οδοιπορικών είναι πολύ αυστηρά.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας είναι χαρακτηριστικά και αποτυπώνουν μια πραγματικότητα που υπάρχει σε όλη τη χώρα.

Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας εδρεύει στην Προσύμνη, η οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το Άργος και από το Ναύπλιο. Στο σχολείο εργάζονται εκπαιδευτικοί από όλη την περιοχή της Αργολίδας, πολλοί από αυτούς είναι συμβασιούχοι και, επειδή δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνία του ΚΤΕΛ, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

Δεδομένου ότι οι μαθητές μεταφέρονται από όλο το νομό με μισθωμένα οχήματα θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα μετακίνησης με τα ίδια μέσα και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, με την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος.

Το αίτημα αυτό, παρότι είναι λογικό και αυτονόητο και στη συγκεκριμένη περίπτωση και χωρίς κάποιο οικονομικό κόστος, με ευθύνη όλων των φορέων που έχουν την ευθύνη της μετακίνησης των μαθητών (κυρίως της Περιφέρειας) αυτό δεν ικανοποιείται.

Με αφορμή την περίπτωση του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν ώστε:

Όλοι οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να μετακινούνται δωρεάν με τα σχολικά λεωφορεία.

Να εξασφαλιστεί έκπτωση στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Να υπάρχει πλήρης χιλιομετρική αποζημίωση όλων των μετακινήσεων από και προς το σχολείο όταν αυτή γίνεται με μέσο ΙΧ».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ