Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

Χειροτονία νέου Ιερέα στο Άργος από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο (βίντεο)

Χειροτονία νέου Ιερέα στο Άργος από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο (βίντεο)
 Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 11 Μαρτίου 2018, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό Τμίου προδρόμου Άργους .

Στο τέλος του Όρθρου, σύμφωνα με το τυπικό, πραγματοποιήθηκε η τελετή της λιτάνευσης και της προσκύνησης του Τιμίου Σταυρού.
Την Θεία Λειτουργία στον Ναό του Προδρόμου παρακολούθησε πλήθος κόσμου από το Αργος και το Ναύπλιο.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος προέβει εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου Λεοντίου, κατά κόσμο Ξηνταρόπουλου Βασιλείου.
Η χειροτονία του Διακόνου Λεοντίου, εξαίρετου Θεολόγου και Ιεροψάλτη που υπηρετούσε στον ενοριακό ναό της Ζωοδόχου Πηγής Δαλαμανάρας πάρα πολλά χρόνια. πραγματοποιήθηκε κατά το μέσω της Μεγάλης Σαρακοστής σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος το νέο Ιερέα και του ευχήθηκε ότι καλύτερο στην νέα Ιερατική ζωή.
Ο νέος Ιερέας από μεριάς του ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους τον νουθετούσαν από μικρό στην Χριστιανική πίστη, καθώς και τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο που του έδειξε απεριόριστη αγάπη.
Ο ιστορικός ναός του Τιμίου Προδρόμου αποπερατώθηκε από τον πρώτο κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ