ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Τραγούδια που ενώνουν και ταξιδεύουν από τα Μουσικά Σχολεία Ζακύνθου και Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:24:00 μ.μ. | |
Τραγούδια που ενώνουν και ταξιδεύουν από τα Μουσικά Σχολεία Ζακύνθου και Αργολίδας
“(…) H μουσική είναι μέσο έκφρασης για τον κάθε άνθρωπο, αλλά κυρίως για τα παιδιά που περνούν τη φάση της εφηβείας και μέσω της μουσικής εκφράζουν τα συναισθήματά τους, τους φόβους τους, τις επιθυμίες τους, τον πόνο τους, τη λύπη τους, τα όνειρά τους (…)”
Απόσπασμα από ομαδική εργασία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου (Ε1).

Με οδηγό τη μουσική και την έκφραση, το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου υποδέχτηκε στις 23 Απριλίου το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, σε ένα διάλογο έκφρασης και πολιτιστικής επικοινωνίας στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου.
Οι μαθητές της Αργολίδας με ένα ρεπερτόριο της ροκ μουσικής σκηνής έπαιξαν έργα των Kansas, The Rolling Stones, The Doors, Supertramp κ.α., ενώ συνέχισαν με έργα των George Moustaki, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Μίκη Θεοδωράκη για να δώσουν ένα δυνατό στίγμα ελλήνων λόγιων συνθετών. Μαθητές και καθηγητές σε μια υπέροχη μουσική αρμονία, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο με τις μουσικές που μας κατέθεσαν, όσο και με την παρουσία τους!
Αντίστοιχα, οι μαθητές της Ζακύνθου τους υποδέχτηκαν με τα δικά τους σύνολα, παίζοντας τις μελωδίες του Δ. Λάγιου από τις Σπουδές σε Ελληνικά Θέματα για μαντολίνο, τραγούδια του συνθέτη με τη συμμετοχή της χορωδίας του σχολείου καθώς και μουσικές και χορούς από τη Ζακυνθινή παράδοση.

Τα μουσικά σχολεία δίνουν το δυναμικό τους παρόν στις τοπικές κοινωνίες, με μέσο έκφρασης και επικοινωνίας αυτό που διδάσκουν στα παιδιά και αυτό που γνωρίζουν καλά: Τη Μουσική και τον Πολιτισμό.
Στόχος και πρόθεση της πολιτείας η προστασία και στήριξη των Μουσικών Σχολείων. Όμως, κατά πόσο αυτό γίνεται εφικτό; Είναι η μουσική που, τελικά, θα δώσει λύση στην κρίση αφού μέσα από αυτή, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, όπως άλλωστε και το να ωθήσουμε τα παιδιά σε μουσικές δραστηριότητες. Μέσα στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό κοινωνικό περιβάλλον, εγγυάται τη διατήρηση του μουσικού μας πλούτου και διευρύνει τους ορίζοντες των αποφοίτων του, προσφέροντας αυτό το τόσο σπουδαίο “κάτι παραπάνω”.

Πηγή: imerazante.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ