Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Και τούρκοι υπογράφουν ψήφισμα για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:46:00 π.μ. |
Και τούρκοι υπογράφουν ψήφισμα για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών
Να σεβαστεί η Τουρκία τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, καλούν με ψήφισμα μέλη της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Το ψήφισμα υπογράφεται από μέλη των χωρών: Ελλάδας, Κύπρου, Ηνωμένου Βασιλείου, Γερμανίας, Ισλανδίας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ελβετίας, Ιρλανδίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Σουηδίας, Ρουμανίας, Ολλανδίας, Πολωνίας, Δανίας, Αυστρίας, Νορβηγίας, Μολδαβίας, ενώ υπογράφουν και δύο Τούρκοι μέλη της Ομάδας της Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (UEL).

Στο ψήφισμα οι υπογράφοντες καλούν την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και ζητούν την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη: «Σύντομα ολοκληρώστε τη δικαστική διαδικασία και απελευθερώστε αμέσως τους δύο Έλληνες στρατιώτες. Ακόμη, καλούμε τις τουρκικές αρχές να ακολουθήσουν αυστηρά τις νομικές διαδικασίες και να σέβονται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Ακόμη, καλούμε τα θεσμικά όργανα και τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα σε αυτό το θέμα», αναφέρεται στο ψήφισμα.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ