ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

"Το Πανηγύρι των πειραμάτων": Εξαιρετικές παρουσιάσεις στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:44:00 π.μ. | |
"Το Πανηγύρι των πειραμάτων": Εξαιρετικές παρουσιάσεις στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου (βίντεο)
 Την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 , πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά  η γιορτή για τις Φυσικές Επιστήμες - " Πανηγύρι των πειραμάτων" που  διοργανώνεται από το ΕΚΦΕ Αργολίδας σε συνεργασία με σχολεία, την ΔΔΕ Αργολίδας και το σχολικό σύμβουλο .
Φέτος η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου στο χώρο του γυμνασίου και συμμετείχαν πολλά σχολεία του νομού με πειραματικές διατάξεις , αλλά και σχολεία, που ήλθαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση .
 Στόχος της διοργάνωσης αυτής είναι να τονισθεί η σημασία , η αναγκαιότητα και η ανάδειξη πλεονεκτημάτων από την διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η καλλιέργεια γνώσεων και ικανοτήτων που συνδέονται με το πλαίσιο της καθημερινής ζωής.
Πέραν των άλλων οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να «μαθαίνουν» και εκτός του στενού σχολικού πλαισίου και να έρχονται σε επαφή με ένα πνεύμα περιέργειας και επιχειρηματολογίας, απομακρυνόμενοι συγχρόνως από προκαταλήψεις.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη πρωτότυπων πειραμάτων από τους καθηγητές της Β/θμιας Εκπαίδευσης:Ελένη Παλούμπα ( Χημικός , υπευθ. ΕΚΦΕ Λακωνίας ), Μιχάλη Παπακαλοδούκα ( Φυσικός, υπευθ. ΕΚΦΕ Κορινθίας) και Τάκη Λάζο (Φυσικός , 26ο ΓΕΛ Αθηνών - Μαράσλειο).
Στο τέλος των παρουσιάσεων κατόπιν αξιολόγησης από μαθητές και καθηγητές δόθηκαν τρία βραβεία σε πειραματικές διατάξεις μαθητών.
Τα βραβεία πήραν :

1) ΕΕΕΓΛ Αργολίδας (Η οδοντόπαστα του ελέφαντα )
2) ΓΕΛ Ασκληπιείου ( Θερμική μηχανή από ανακυκλώσιμα υλικά ) και
3) Γυμνάσιο " Νέο Σχολείο " ( Το έξυπνο ρομπότ )
Τα βραβεία ήταν επιστημονικά παιχνίδια - διατάξεις , επιλεγμένα από το
πωλητήριο του Ευγενιδείου ιδρύματος ( προσφορά του Δήμου Ναυπλιέων )
και θα αποτελέσουν την αφορμή για τη δημιουργία νέων πειραμάτων - διατάξεων με τις οποίες τα σχολεία θα συμμετάσχουν στο επόμενο " Πανηγύρι των πειραμάτων".
Ευχαριστούμε το χορηγό μας: ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Για τη ΔΔΕ Αργολίδας Για το ΕΚΦΕ Για το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

       Ο Δ/ντής                 Η Υπεύθυνη             Η Δ/ντρια
Ι. ΓΑΛΗΝΟΣ      ΚΛ. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ     Μ. ΚΟΡΟΜΠΙΛΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ