ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. Αργολίδας: Να σταματήσει τώρα η υπονόμευση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο Δήμο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:26:00 π.μ. |
Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. Αργολίδας: Να σταματήσει τώρα η υπονόμευση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο Δήμο Άργους
Να πάρει άμεσα μέτρα το Υπ Παιδείας και η Δ/νση 
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών να σημάνει συναγερμό και να οργανώσει τον αγώνα τώρα! 

Στην τελευταία ανακοίνωσή μας γράψαμε για τις εξελίξεις σχετικά με την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο νομό. Αναφερθήκαμε αναλυτικά και στην περίπτωση του Δήμου Άργους-Μυκηνών ο οποίος υπαναχώρησε από την αρχική θετική τοποθέτηση του δημάρχου στην τριμερή επιτροπή.

Γράφαμε συγκεκριμένα : “..... ξεκαθαρίζουμε ότι η ΚΥΑ περιλαμβάνει το δήμο Άργους- Μυκηνών στις περιοχές άμεσης εφαρμογής και αυτό με βάση το νόμο είναι υποχρεωτικό για όλους και δεν μπορεί να το εφαρμόζει ο καθένας κατά το δοκούν.

Απαιτούμε άμεσα μέτρα από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αργολίδας και δέσμευση από το δήμο, ότι δε θα υπονομεύσει το μέτρο, κάτι που εκτός από αντικοινωνικό είναι και παράνομο. Απαιτούμε όλοι οι φορείς από τη μεριά τους να ενημερώσουν για την υποχρέωση των γονέων να εγγράψουν τα παιδιά τους 4-5 ετών στα δημόσια νηπιαγωγεία την περίοδο των εγγραφών που ήδη ξεκίνησε.”

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τη γραφή μας και δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε και να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ότι ο δήμος Άργους- Μυκηνών δια του εκπροσώπου του Δημ. Συμβούλου και Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας κ. Σκούφη Παναγιώτη, αλλά και των υπεύθυνων των παιδικών σταθμών του Άργους παραπληροφορούν τους γονείς των προνηπίων, ισχυριζόμενοι ότι τα παιδιά τους έχουν δικαίωμα εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς!!!

Αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς λέγεται αυτές τις μέρες που είναι σε εξέλιξη οι εγγραφές των νηπίων και προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία (έως 18 Μάη) και υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεαστούν οι γονείς και να μην εγγράψουν όπως υποχρεούνται από το νόμο, τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο.

Ξαναλέμε για άλλη μια φορά ότι η ΚΥΑ που εκδόθηκε περιλαμβάνει το δήμο Άργους-Μυκηνών στους 184 δήμους της χώρας όπου θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτικότητα από το σχολικό έτος 2018-19. Ο νόμος 4521/2018 άρθρο 33 με σαφήνεια αναφέρει ότι η εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής γίνεται μόνο με φοίτηση στο Νηπιαγωγείο. Άρα κάθε περίπτωση παραμονής παιδιών 4 ετών στους παιδικούς σταθμούς είναι παράνομη.

Ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη είναι πολύ επικίνδυνη καθώς δίνει τη δυνατότητα είτε της ακύρωσης της υποχρεωτικότητας με την αυθαίρετη απόφαση ενός δήμου είτε της επιβολής ντε φάκτο του διπλού δίκτυου και της “αποκέντρωσης της εκπαίδευσης” – δηλαδή της παροχής μέρους της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από δομή του δήμου και όχι του Υπ Παιδείας!!!

Είναι γνωστό άλλωστε ότι κάτι τέτοιο εκτός από θέση της ΚΕΔΕ αποτελεί και κατεύθυνση του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.

Έχει τεράστιες ευθύνες το Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση που ενέπλεξε τους δήμους στην απόφαση για την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Eκτός αυτού δεν ξεκαθαρίζει ρητά ότι δεν θα υπάρχουν voucher κουπόνια για τα παιδιά 4 ετών στους 184 δήμους που ορίζει η ΚΥΑ, άρα και στο δήμο Άργους-Μυκηνών.

Έχουν τεράστια ευθύνη το Υπ. Παιδείας και η Δ/νση και δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτή την πρακτική του Δήμου Άργους- Μυκηνών η οποία απειλεί όλη την προσπάθεια για την εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης παντού. Να πάρουν μέτρα για να ανασκευαστεί αμέσως αυτή η απαράδεκτη και παράνομη πρακτική – “τσαμπουκά” σε βάρος του δικαιώματος στη μόρφωση των παιδιών 4-5 ετών. Πρέπει να γίνει απ’ όλες τις πλευρές πλήρης ενημέρωση όλων των γονέων για την υποχρέωσή τους να εγγράψουν τα παιδιά από 4 ετών στα νηπιαγωγεία.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά ώστε να τα αντιμετωπίζει “χαλαρά” το Δ.Σ του συλλόγου εκπαιδευτικών.

Ζητάμε άμεση σύγκλιση του Δ.Σ του συλλόγου Π.Ε. Αργολίδας για να οργανώσουμε άμεσα παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις τόσο προς τη Δ/νση όσο και προς το Δήμο αν δεν ανασκευάσει την τακτική του. Να πάρουμε αυτοτελείς πρωτοβουλίες για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των γονέων.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση από τα 4 έτη.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ