ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 π.μ. | |
Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από 1η Μάη εντάχθηκαν στο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, χρέη που ξεκινούν από 500 ευρώ σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία αλλά και σε δήμους.

Μετά τη καταστολή και τις αλλεπάλληλες μηνύσεις σε κινητοποιήσεις εργαζομένων ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και αφού όλες οι κυβερνήσεις συνέτριψαν τα προηγούμενα χρόνια μισθούς-συντάξεις, εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, μείωσαν στο ελάχιστο τις παροχές σε υγεία-παιδεία-ασφάλεια έρχονται τώρα με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή κυβέρνηση έρχεται να κάνει τη βρώμικη δουλειά και στο κομμάτι των πλειστηριασμών, φέρνουν μέτρα που οι προηγούμενες δεν είχαν τολμήσει να φέρουν κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων και των αγώνων.

Είναι μία απόφαση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών αφού οι κατασχέσεις σε δημόσιο και δήμους ξεκινούν από τα 500 ευρώ! Σε μία περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορεία ξεπερνούν τα 100 δισ. Ευρώ και το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ είναι καθαρό ποιος έχει μπει στο στόχαστρο. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος και στην διεύρυνση και στην είσπραξη αυτών των εσόδων για τους δήμους πρώτον γιατί το κράτος κρατάει και θα κρατήσει και για την συνέχεια στα κατώτατα επίπεδα την χρηματοδότηση τους και δεύτερον γιατί έχει τεθεί ειδικός στόχος συνεισφοράς της τοπικής διοίκησης στα ματωμένα πλεονάσματα με βάση το Μεσοπρόθεσμο.

Οι οφειλές σε δήμους αφορούν συνήθως σε ανταποδοτικά τέλη, νερό, τροφεία παιδικών σταθμών, τέλη κατάληψης πεζοδρομίων , το τέλος επιτηδεύματος, τέλη νεκροταφείου, κλήσεις τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας κλπ.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να μην κρυφτεί πίσω από το γράμμα του νόμου και να πάρει πολιτικές αποφάσεις που να σηματοδοτούν την αντίθεση της στις παραπάνω αποφάσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο και μπορεί να πάρει αποφάσεις που θα κριθούν από το λαό και την κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι καμία παράταξη, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν έχει βγάλει κουβέντα για αυτό έκτρωμα ως τώρα, καθώς και η στάση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, ουσιαστικά δείχνει ότι συμφωνούν με την αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων του λάου. Μάλιστα με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, δεν ξεφεύγουν από την απειλή του πλειστηριασμού ακόμα και τα πιο φτωχά νοικοκυριά που είναι άνεργοι, ενταγμένοι στο ΚΕΑ, πολύτεκνοι, Αμεα κλπ εφόσον τους έχουν πιστωθεί οφειλές.

Πέρα λοιπόν από τον δήμαρχο και την πλειοψηφούσα παράταξη κρίνονται όλες οι παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοί από τη θέση που παίρνουν για αυτή την απάνθρωπη απόφαση.

Μετά και την παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου για το ζήτημα των πλειστηριασμών, η στάση τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, (με εξαίρεση 2 δημοτικούς συμβούλους), αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι οι όποιες διαφορές και «κοκορομαχίες» τους, αφορούν το ποιος μπορεί καλύτερα να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κεντρικής κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα η παράταξη του Δημάρχου κ. Κωστούρου ( Ναύπλιο Επόμενη Ημέρα) αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις όπως του κ. Γραμματικόπουλου( Νέα Ελπίδα), ψήφισαν λευκό, γιατί δεν συμφωνούν με το πολιτικό πλαίσιο, δηλαδή στις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και των προηγουμένων κυβερνήσεων, αλλά και ότι δεν αφορούν τον δήμο οι οφειλές που έχουν οι δημότες του προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία παρά μόνο οι οφειλές προς το δήμο! Μάλιστα ο κ. Αντωνιάδης (Άλλη Πρόταση) με την τοποθέτηση του επιχείρησε να προκαλέσει σύγχυση, να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό αλλά και να επιρρίψει ευθύνες στις φτωχές λαϊκές οικογένειες που ματώνουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα μιλώντας ότι τα χρέη και οι οφειλές του λαού οφείλονται στη «νοοτροπία του λαού που δεν πληρώνει»!

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Ναυπλίου έχει ζητήσει από το δήμο τα στοιχεία για το πόσα νοικοκυριά απειλούνται με κατάσχεση λογαριασμού και πλειστηριασμό, για να γίνει γνωστό το μέγεθος του προβλήματος.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους μικρούς επαγγελματίες, τον εργαζόμενο λαό του Ναυπλίου, να βγάλουν συμπεράσματα, να πάρουν αγωνιστική θέση και να διεκδικήσουν:

• Το δημοτικό συμβούλιο να παρέμβει και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει άμεσα την δυνατότητα διαγραφής όλων των μικρο-οφειλών για νοικοκυριά, μικροεπαγγελματίες και φτωχούς αγρότες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, με ευθύνη και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

• Να σηματοδοτήσει αυτή του την πολιτική βούληση, απαλλάσσοντας όλους όσους εντάσσονται στο ΚΕΑ, είναι μακροχρόνια άνεργοι, Αμεα, πολύτεκνοι και όσοι είναι καταγεγραμμένοι από τις κοινωνικές τους υπηρεσίες ως οικονομικά ανήμποροι και προσφεύγουν στις δομές φτώχειας του δήμου πχ κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία κ.λπ.

• Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών, το μπλοκάρισμα της φορολογικής ενημερότητας λαϊκών νοικοκυριών, μικροεπαγγελματιών για μικροφειλές.

• Να πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται και να διασφαλίσει τις διαδικασίες είσπραξης οφειλών από μεγάλες επιχειρήσεις που μόνιμα υπεκφεύγουν.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ