Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Η Βυζαντινή-Εκκλησιαστική χορωδία της Μητροπόλεως Αργολίδος στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικών και Βυζαντινών Ύμνων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:10:00 π.μ. |
Η Βυζαντινή-Εκκλησιαστική χορωδία της Μητροπόλεως Αργολίδος στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικών και Βυζαντινών Ύμνων
 Η Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου, ο Δήμος Επιδαύρου και η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, διοργάνωσαν το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικών και Βυζαντινών Ύμνων από της 4 έως τις 6 Μαΐου .

Το φεστιβάλ διεξήχθη για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου και πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό ναό του Αγίου Βασιλείου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν Χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και από χώρες της Βαλκανικής.
Στο φεστιβάλ συμμετείχε και η Βυζαντινή -Εκκλησιαστική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος (τμήμα Επιδαύρου), υπό την διδασκαλία και χοραρχία του πρωτοψάλτη Δημητρίου Καρκαλάτου, καθηγητή Βυζαντινής μουσικής. 
Το παρών τους έδωσαν ο δήμαρχος Επιδαύρου Κ.Γκάτσιος ,ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός κα.
Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, στα πλαίσια της διαφυλάξεως, διατηρήσεως και διαδόσεως της πατρώας ψαλτικής τέχνης, όπως αυτή διασώθηκε ανά τους αιώνες έως σήμερον και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στα πλαίσια της μουσικής εκπαιδεύσεως και ειδικής καταρτίσεως των ενδιαφερομένων να διακονήσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως, ίδρυσε το Σεπτέμβριο του 2017, σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, τμήματα της Σχολής λειτουργούν επίσης στο Αργος και στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου, για άνδρες και γυναίκες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ