Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Τα Μυστικά του Άργους (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:19:00 π.μ. |
Τα Μυστικά του Άργους (βίντεο)
Με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου της πόλης του Άργους Αγίου Πέτρου παρουσιάζουμε την ταινία από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους και 1ο ΕΠΑΛ Άργους με τίτλο "Τα μυστικά του Άργους".

Έξι χιλιετίες δεν είναι αρκετές για να μάθει κανείς την ιστορία του Άργους. Κάποια από τα μυστικά του Άργους είναι καλά κρυμμένα και μας αποκαλύπτονται μόνο αν σεργιανίσουμε στους δρόμους του.

Η πορεία του δεν συγκρίνεται παρά με ελάχιστες πόλεις σε όλο τον κόσμο.... Ξέρω ένα μέρος που όταν βρέχει σε ζεσταίνει Κι όταν ουρλιάζεις αυτό σωπαίνει Και όταν γύρω σου η γη τρελή γυρίζει Σε αγκαλιάζει και σε κοιμίζει...

Η μουσική επένδυση του βίντεο προέρχεται από το τραγούδι των ΟΝΑΡ "Ξέρω ένα μέρος που δεν μοιάζει με κανένα". Στίχοι: Πένυ Ραμαντάνη - Μουσική: Λευτέρης Πλιάτσικας. Ερμηνεία: ΟΝΑΡ και Φίλιππος Πλιάτσικας. Τους ευχαριστούμε θερμά που μας επέτρεψαν να χρησημοποιήσουμε το υπέροχο τραγούδι τους.

Μια δημιουργία του Ηλεκτρονικού και Ηλεκτρολογικού τομέα του 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Σελλή για την ευγενική προσφορά των υπέροχων φωτογραφιών του κάστρου της Λάρισας.

(ΜΑΘΗΤΕΣ) ΚΑΤΣΟΡΙ ΜΑΡΙΝ, ΚΙΜΠΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ, ΜΠΕΛΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΝΤΟΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΞΥΓΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΑΧΑΙ ΝΤΡΤΣΙΜ, ΣΕΡΕΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΕΟΓΛΟΥ ΤΑΣΟΣ, ΣΠΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΧΑΤΖΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΡΕΜΙ ΚΟΥΚΙΕΛΚΑ, ΚΙΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΛΟΡΕΝΤΣ ΓΚΙΟΝΗ, ΕΡΒΙΝ ΣΙΝΑΝΙ. (ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ) ΠΙΣΤΕΥΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΤΣΙΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΔΕΔΕΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΛΙΓΟΜΙΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΝΤΕΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ. 

Σκηνοθεσία: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΟΣ 
Τεχνικός ήχου: ΣΠΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
Διευθυντής Φωτογραφίας: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

Η ταινία δημιουργήθηκε για την πανελλαδική μαθητική καμπάνια με τίτλο: «Πάμε Ελλάδα. Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου». Στόχος της καμπάνιας αυτής είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές του τόπου τους και στη συνέχεια να τον προβάλλουν με κάθε τρόπο ώστε να αποτελέσει προορισμό για εκδρομές μαθητών από όλη την Ελλάδα.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ