ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Πινακίδες χωρίς… προορισμό!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:51:00 π.μ. |
Πινακίδες χωρίς… προορισμό!!!
Πόσες φορές έχετε ακολουθήσει πινακίδες προς κάποιο προορισμό, πόσες από αυτές τις φορές η πινακίδα που, αν και εφόσον τελικά εντοπίσατε, σας «οδήγησε» μέσω κάποιων επόμενων και μέχρι τέλους, στον ακριβή προορισμό σας; Μήπως τις περισσότερες φορές αναγκαστήκατε να ανατρέξετε στο γνωστό «ρωτώντας πας στην πόλη;». 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα GeoCHOROS, του Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Γεώργιο Φώτη και ερευνήτρια την κ. Σοφία Παπανίκα, φαίνεται πως έτσι συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. 

Αντικείμενο της έρευνας ήταν η αξιολόγηση του δικτύου των πληροφοριακών πινακίδων και από πλευράς κατανομής τους σε σχέση με τους προορισμούς στους οποίους αναφέρονται, αλλά και της αλληλουχίας και επιτυχούς πληροφόρησης των πολιτών ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους.
Η έρευνα, σύμφωνα με τον κ. Φώτη, έχει επεκταθεί στους περισσότερους δήμους και τα συγκριτικά αποτελέσματά της αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο. 

Η πρώτη αξιολόγηση που αφορούσε πόσο καλά διακρίνονται και διαβάζονται οι πινακίδες, κατηγοριοποιήθηκε σε καλή, μέτρια, κακή και πολύ κακή. Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν πως το 49% των πινακίδων έχει καλή αναγνωσιμότητα, το 41% μέτρια, ενώ το 10% είναι σε κακή και πολύ κακή κατάσταση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ