ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ο «Κλεισθένης» φέρνει διαφορετικές χρεώσεις στα Δημοτικά Τέλη ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 π.μ. | |
Ο «Κλεισθένης» φέρνει διαφορετικές χρεώσεις στα Δημοτικά Τέλη ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου
Τουλάχιστον τρεις γενικούς συντελεστές υπολογισμού των χρεώσεων δημοτικών τελών στα ακίνητα ανάλογα με τη χρήση τους καθιερώνει το σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών με την κωδική ονομασία “Κλεισθένης 1” που αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση πριν κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Ειδικότερα στο αρθρο 182 του σχεδίου νόμου αναφέρεται ότι θεσμοθετούνται κατ’ ελάχιστον τρεις γενικοί συντελεστές προσδιορισμού των χρεώσεων των δημοτικών τελών που διαφοροποιούνται ανάλογα με τη χρήση του κάθε ακινήτου.

Σύμφωνα με το αρθρο 182 ο πρώτος γενικός συντελεστής θα λαμβάνεται υπόψιν για τον προσδιορισμό των δημοτικών τελών για τα ακίνητα που αποτελούν κατοικίες.

Ο δεύτερος γενικός συντελεστής θα αφορά ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο τρίτος γενικός συντελεστής αφορά τον προσδιορισμό των δημοτικών τελών για ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούνται για οικονομική εκμετάλλευση.

Παράλληλα εκτός των παραπάνω τριών γενικών συντελεστών, όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου « παρέχεται η δυνατότητα στο δημοτικό συμβούλιο ενός Δήμου να ορίσει και ειδικούς συντελεστές ως διαβαθμίσεις των γενικών συντελεστών για συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό αιτιολογείται ειδικώς λόγω της επιφάνειας, της χρήσης τους η της γεωγραφικής ζώνης στην οποία βρίσκονται η άλλων αντικειμενικών χαρακτηριστικών τους «

Όσον αφορά το ύψος των χρεώσεων δημοτικών τελών ορίζεται ότι ο γενικός συντελεστής για τις κατοικίες θα είναι υποχρεωτικά σε χαμηλότερο ύψος από τους υπολοίπους δύο γενικούς αλλά και τους τυχόν ειδικούς συντελεστές που προσδιορίζουν το ύψος των χρεώσεων των δημοτικών τελών ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου.

Για τον ανώτατο γενικό συντελεστή που θα αφορά τα ακίνητα προς οικονομική χρήση και εκμετάλλευση (π.χ καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) ορίζεται ,στο σχέδιο νόμου του «Κλεισθένη 1 « ότι δεν μπορεί αυτός να ξεπερνά το 10πλάσιο του γενικού συντελεστή που θα οριστεί για τον υπολογισμό των χρεώσεων για δημοτικά τέλη στις κατοικίες.

Πηγή: newpost.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ