Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Πυρκαγιά στον ιερό ναό Αγίων Νεομαρτύρων και του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:40:00 π.μ. |
Πυρκαγιά στον ιερό ναό Αγίων Νεομαρτύρων και του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη (βίντεο)
 Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (01/05) στον ιερό ναό Αγίων Νεομαρτύρων και του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη.


Πιο συγκεκριμένα την ώρα του εσπερινού οι ψάλτες αντιλήφθηκαν την παρουσία καπνού μέσα στο ναό και ο χώρος εκκενώθηκε άμεσα. Στην εκκλησία βρίσκονταν εκείνη την ώρα ιερείς, ψάλτες και λίγοι πιστοί που παρακολουθούσαν τον εσπερινό. 

Η φωτιά ξέσπασε στην αποθήκη του ναού, με τα αίτια να παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής. Οι πρώτες εικασίες κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα που προκάλεσε την πυρκαγιά. 

Ο ιερέας του ναού μας γνωστοποίησε πως από την φωτιά έχουν προκληθεί ζημιές στην αποθήκη του ναού, που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο, ενώ αύριο θα υπάρχει μια καθαρή εικόνα, για το εάν έχουν προκληθεί ζημιές και στις αγιογραφίες. 

Σύμφωνα με τα όσαδήλωσε ο υποπυραγός κ.Βερβενιώτης στις 19:30 ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και στο σημείο έφτασαν τρία οχήματα με εφτά άντρες. «Έγινε άμεση κατάσβεση της φωτιάς και δεν κινδύνευσε κανείς, καθώς εκκενώθηκε αμέσως η εκκλησία. Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, θα διενεργηθεί προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βερβενιώτης. 

Κάτοικοι των γύρω περιοχών που έφτασαν στο σημείο για να βοηθήσουν, έσπασαν τα τζάμια, προκειμένου να απεγκλωβιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο καπνός από το εσωτερικό του ναού, για να αποφευχθούν οι φθορές στις αγιογραφίες.

Πηγή: drt915.gr

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ