Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού για την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών από την χαλαζόπτωση στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:19:00 μ.μ. | | |
Παρέμβαση Ανδριανού για την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών από την χαλαζόπτωση στην Αργολίδα
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες βερίκοκων, ροδάκινων και άλλων από την έντονη πρόσφατη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Άργους.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Η πρόσφατη έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Άργους (Στέρνα, Άκοβα, Χούνη, Νέα Κίος, Δαλαμανάρα κ.α.) προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες βερίκοκων, ροδάκινων και άλλων.

Με δεδομένη την ήδη πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών και το γεγονός ότι οι ίδιοι πληρώνουν εισφορές στον ΕΛΓΑ για την ασφάλιση των καλλιεργειών τους, καθίσταται αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών της αποζημίωσης αλλά και η λήψη ευνοϊκών προβλέψεων για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών προς το κράτος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις οι παραγωγοί που επλήγησαν από την πρόσφατη έντονη χαλαζόπτωση σε περιοχές του Άργους”.


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ