ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Επίσκεψη Ανδριανού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και στους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών, Επιδαύρου και του Παλαμηδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:56:00 μ.μ. | |
Επίσκεψη Ανδριανού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και στους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών, Επιδαύρου και του Παλαμηδίου
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών, της Επιδαύρου και του Παλαμηδίου.

Ο κ. Ανδριανός συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου και ενημερώθηκε για τα υφιστάμενα προβλήματα, όπως τα κενά ιδιαίτερα σε προσωπικό καθαριότητας που έχουν ως συνέπεια οι αρχαιοφύλακες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύπτουν εκτός καθηκόντων ζητήματα καθαριότητας των χώρων, καθώς και την καθυστέρηση των σχετικών διαδικασιών για τις αναγκαίες προσλήψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ακόμη ο κ. Ανδριανός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων συντήρησης και ανάδειξης των χώρων πολιτισμού της Αργολίδας, πολλά από τα οποία παρουσιάζουν σημαντική καθυστέρηση.

Στους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών, Επιδαύρου και Παλαμηδίου, ο κ. Ανδριανός συνομίλησε με το προσωπικό και διαπίστωσε τα σημαντικά προβλήματα καθαριότητας στους χώρους υγιεινής και τα πωλητήρια, τη μη λειτουργία των ακυρωτικών μηχανημάτων για τα εισιτήρια, καθώς και των πωλητηρίων των χώρων, τα οποία θα έπρεπε να λειτουργούν από τις αρχές Μαρτίου που ξεκίνησε η τουριστική περίοδος.
Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά την ευσυνειδησία και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της προϊσταμένης και των στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας καθώς και των εργαζομένων στους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας τα κενά και τα λειτουργικά προβλήματα στους χώρους αυτούς είναι μεγάλα και σημαντικά.

Ιδιαίτερα τα κενά σε προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης, η κατάσταση στους χώρους υγιεινής, η μη λειτουργία των ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων, αλλά και τα εγκαταλελειμμένα και κλειστά πωλητήρια - τα οποία αν λειτουργούσαν και δη εγκαίρως θα απέδιδαν σημαντικά έσοδα στα δημόσια ταμεία και θέσεις δουλειάς για νέα παιδιά - δημιουργούν μια εικόνα που δεν αρμόζει στο ειδικό πολιτιστικό βάρος και την ιστορία της Ελλάδας και της Αργολίδας, αυτού του μοναδικού αρχαιολογικού πάρκου παγκόσμιας κληρονομιάς.
Είναι απαράδεκτο ο τουρίστας να πληρώνει 12 ευρώ εισιτήριο, να φτάνει στους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας συχνά μετά από πολύωρο ταξίδι και να μην έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει λειτουργικούς και καθαρούς χώρους υγιεινής. Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα αυτό δεν επιλύεται με την πρόσληψη από προχθές ενός ατόμου για την καθαριότητα των Μυκηνών, της Επιδαύρου και του Παλαμηδίου, τόπων όπου οι επισκέπτες μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 7.000 την ημέρα.

Μόνο στην Αργολίδα τα δημόσια έσοδα από τις επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους ξεπερνούν τα 5 εκ. ευρώ ετησίως με σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Καλώ γι’ αυτό την Υπουργό να αναλάβει άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες, δεδομένου του ότι η θερινή τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες».


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ