ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Απάντηση Τόσκα σε Ανδριανό για την ανάγκη άμεσης ανανέωσης του ατομικού εξοπλισμού των πυροσβεστών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:14:00 π.μ. | |
Απάντηση Τόσκα σε Ανδριανό για την ανάγκη άμεσης ανανέωσης του ατομικού εξοπλισμού των πυροσβεστών
Στην 5658/4-5-2018 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη άμεσης ανανέωσης του ατομικού εξοπλισμού των εποχικών πυροσβεστών απάντησε ο αρμόδιος αν. Υπουργός κ. Κ. Τόσκας.

Στην απάντηση του αν. Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, γνωρίζεται ότι, στόχο του Υπουργείου αποτελεί η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης και αποτελεσματικότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αλλά και η επίλυση των όποιων τυχόν αναφυόμενων δυσκολιών και προβλημάτων αυτών. Στην κατεύθυνση αυτή, καταβάλλεται από κοινού με το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βέλτιστη προετοιμασία και ετοιμότητα του μηχανισμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών σε κάθε αντιπυρική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται ότι το ζήτημα της χορήγησης μέσων ατομικής προστασίας στο πυροσβεστικό προσωπικό αντιμετωπίζεται τόσο μέσω των διαθέσιμων αποθεμάτων, όσο και μέσω των εν εξελίξει αλλά και των ολοκληρωθεισών διαγωνιστικών διαδικασιών.

Ειδικότερα, καθίσταται γνωστό ότι, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση έχει ήδη γίνει προμήθεια αρβυλών στρατιωτικού τύπου από τον Ελληνικό Στρατό, η χορήγηση των οποίων πραγματοποιείται κατόπιν σχετικού αιτήματος των Εποχικών Υπαλλήλων. Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο η αγορά μασκών, όσο και διαγωνισμός για την προμήθεια στολών, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του πυροσβεστικού προσωπικού και να εξασφαλιστεί το αξιόμαχο αυτού. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις καταστροφής του πυροσβεστικού εξοπλισμού ή ιματισμού, γίνεται αντικατάστασή τους, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ