Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Βολές Τατούλη κατά πάντων από το Βαλτέτσι (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:17:00 μ.μ. | |
Βολές Τατούλη κατά πάντων από το Βαλτέτσι (βίντεο)
Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από το Βαλτέτσι και τις επετειακές εκδηλώσεις της ομώνυμης μάχης κατά την Ελληνική επανάσταση.

"Συγκεντρωθήκαμε σε αυτόν τον ιερό τόπο για να ξαναθυμηθούμε ακριβώς την ιστορικότητα αλλά πάνω απ’ όλα το ρόλο που διαδραμάτισε το Βαλτέτσι εκείνη την δύσκολη περίοδο.

Κύριε εκπρόσωπε της Βουλής των Ελλήνων δεν σας ξέχασα απλώς θέλω με την ευκαιρία αυτή να τονίσω ότι είναι εντελώς απαράδεκτη η ελληνική πολιτεία σήμερα που ούτε η κυβέρνηση εκπροσωπείται εδώ ούτε το σύνολο των Βουλευτών της Αρκαδίας ως όφειλαν να κάνουν.

Είναι μεγάλο έλλειμμα ο κύριος δήμαρχος της Τρίπολης να μην είναι παρών σήμερα και το λέω αυτό γιατί είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος με την ιστορική αναδρομή για μία περιοχή και έναν ιερό τόπο που εάν δεν υπήρχε το γεγονός της μάχης του Βαλτετσίου ίσως η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν εξαιρετικά δυσμενής.

Γιατί χωρίς το Βαλτέτσι δεν θα υπήρχε επανάσταση χωρίς το Βαλτέτσι δεν θα υπήρχε αγώνας.

Αυτό το προσκύνημα που κάνουμε όλοι εμείς εδώ είναι ένα προσκύνημα καρδιάς και ζωής σε όλους αυτούς που αφιέρωσαν τη ζωή τους και έχουμε υποχρέωση για τα 200 χρόνια να τους θυμόμαστε και να τιμάμε τους τόπους που αυτή μεγαλούργησαν."
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ