ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Γίναμε Αφγανιστάν: Κατασχέθηκε μεγάλη φυτεία με οπιούχες παπαρούνες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:56:00 π.μ. | |
Γίναμε Αφγανιστάν: Κατασχέθηκε μεγάλη φυτεία με οπιούχες παπαρούνες
Στον εντοπισμό της μεγαλύτερης φυτείας παπαρούνας στην Ελλάδα και την κατάσχεση 3700 οπιούχων φυτών προχώρησαν οι διωκτικές αρχές. Οι αστυνομικοί μετά από πληροφορίες κατάφεραν χθες το πρωί να εντοπίσουν σε περιοχή της Βοιωτίας, τη φυτεία παπαρούνας και να περάσουν χειροπέδες στους τέσσερις καλλιεργητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπούς τρεις Ινδούς και εναν Πακιστανό, τρείς εκ των οποίων ήταν παράνομα στην Ελλάδα. Έτσι, αντιγράφοντας το modus των ασιατικών καρτέλ (το παγκόσμιο ρεκόρ παραγωγής οπιούχων ναρκωτικών κατέχει το Αφγανισταν και το Πακιστάν) επέλεξαν μια απομακρυσμένη περιοχή στο Νεοχωράκι Βοιωτίας για να στήσουν τη μεγάλη επιχείρηση. Αξίζει να σημειωθεί οτι ειναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τόσο μεγάλη ποσότητα οπιούχων στην Ελλάδα και οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό την αποθήκη της Βοιωτίας όπου διέμεναν οι αλλοδαποί προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους ανοίξουν το δρόμο των ερευνών, να μάθουν για λογαριασμό ποιών δούλευαν οι αλλοδαποι καλλιεργητές και να εντοπίσουν και τα υπόλοιπα μέλη του καρτέλ.

Για την υπόθεση καταζητείται και ένας Έλληνας που είχε παραχωρήσει την αποθήκη στους τέσσερις αλλοδαπούς που δούλευαν ως εργάτες στα χωράφια του.

Σε ο,τι έχει να κάνει με τα φυτά, πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για το ειδος παπαρούνας που επιστημονικά ονομαζεται «Μήκων η υπνοφόρος» απο το οποίο παρασκευάζεται το όπιο. Πρωτη ύλη πολλών ναρκωτικών συμπεριλαμβανομένης της μορφίνης και της παράγωγης της ηρωίνης. Αξιζει δε να σημειωθεί οτι κύριος προμηθευτής ηρωίνης παγκοσμίως ειναι το Αφγανιστάν οπου η παραγωγή αγγίζει ετησίως τους 9.000 τόνους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ