ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

17 ξένοι ναυτεργάτες πέντε μήνες έχουν εγκαταλειφθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας και ζουν σε άθλιες συνθήκες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:57:00 π.μ. |
17 ξένοι ναυτεργάτες πέντε μήνες έχουν εγκαταλειφθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας και ζουν σε άθλιες συνθήκες
Χωρίς λεφτά, με λίγο φαγητό, μακριά από τους ανθρώπους τους και το σπίτι τους, δεκαεφτά ναυτεργάτες από την Αίγυπτο, το Σουδάν, τη Μαυριτανία και την Κίνα καλούν σε συμπαράσταση προκειμένου να τους δοθούν τα χρήματα που τους οφείλονται και να επιστρέψουν ασφαλείς στις οικογένειές τους. 

Την αλληλεγγύη τους στους εγκλωβισμένους ναυτεργάτες έχει εκδηλώσει εδώ και μία εβδομάδα περίπου το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας και το απόγευμα της Τρίτης στελέχη του ΠΑΜΕ και εγκλωβισμένοι έδωσαν μαζί συνέντευξη Τύπου στο λιμάνι…

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, ανέφερε ότι το ΠΑΜΕ έχει απευθυνθεί τόσο στην Επιθεώρηση Εργασίας όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την υποστήριξη των εγκλωβισμένων ναυτεργατών, ωστόσο και οι δύο πλευρές δήλωσαν αναρμόδιες. Πρόσθεσε ότι μόνο το Λιμενικό Σώμα έχει ενδιαφερθεί αλλά και αυτό μόνο του δεν μπορεί να δώσει την απαιτούμενη λύση. Επιπλέον ο Παναγιώτης Κουφαλάκος κατήγγειλε την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί, σύμφωνα με όσα ανέφερε, αρνήθηκε να στηρίξει ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους 17 ναυτεργάτες, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτοί είναι μια χαρά. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ διερωτήθηκε ποιους καλύπτει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τι θέλει να κρύψει;

Ακόμη ο Παναγιώτης Κουφαλάκος σημείωσε ότι οι 17 ναυτεργάτες απαρτίζουν το πλήρωμα δύο υποτίθεται, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, αλιευτικών σκαφών, τα οποία κρατούνται από τον Ιανουάριο, από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, διότι δεν διαθέτουν απαιτούμενες άδειες και φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα σχετικά με την ασφάλειά τους. Τόνισε ότι το αίτημα του ΠΑΜΕ, “στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης, είναι αυτοί οι φουκαριάρηδες άνθρωποι, που δεν φταίνε σε τίποτα, να πληρωθούν και με ευθύνη της πολιτείας να γυρίσουν στα σπίτια τους. Εμείς μόνο γι’ αυτό είμαστε εδώ, τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν και είναι άλλοι υπεύθυνοι γι’ αυτά”.

Και οι ναυτεργάτες δήλωσαν από την πλευρά τους ότι το αίτημά τους είναι να πληρωθούν και να επιστρέψουν με ασφάλεια στις οικογένειές τους. Σημείωσαν ότι τους έχει προσλάβει εταιρία ιδιοκτησίας ενός Σαουδάραβα, ότι πέντε μήνες τώρα μένουν στα δύο αλιευτικά σκάφη, με λίγο φαγητό, σε άθλιες συνθήκες και πως στον κάθε ναυτεργάτη οφείλονται ποσά από 5.000 έως 7.000 ευρώ. 

Στ.Μ.
Πηγη: kalamatajournal.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ