ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ στις φορολογικές δηλώσεις 2018

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:48:00 μ.μ. |
Ποιοι δικαιούνται έκπτωση φόρου  1.900 έως 2.100 ευρώ στις φορολογικές δηλώσεις 2018
Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες δικαιούνται έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο εισοδήματος. 

Για να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου θα πρέπει να εμφανίσουν συναλλαγές με κάρτες ή ηλεκτρονικό χρήμα ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους.

Εκτός από τους συγκεκριμένους φορολογούμενους, το ποσό του φόρου που προκύπτει, ανεξαρτήτως της κατηγορίας εισοδήματος που αποκτάται, μειώνεται κατά ποσοστό 10%:

α) επί των ποσών που καταβάλλονται για δωρεές (κωδ. 059-060), εφόσον αυτές υπερβαίνουν το ποσό των 100 ευρώ στη διάρκεια του φορολογικού έτους. Το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του φορολογητέου εισοδήματος του δωρητή .

β) επί των ποσών που καταβάλλονται ως ιδιωτική χρηματοδότηση σε πολιτικά
κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων ή σε υποψήφιους ή και αιρετούς αντιπρόσωπους
της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μείωση φόρου 200 ευρώ

Επίσης, το ποσό του φόρου που προκύπτει, ανεξαρτήτως της κατηγορίας εισοδήματος που αποκτάται, μειώνεται κατά 200 ευρώ για τον φορολογούμενο και για καθένα από τα εξαρτώμενα μέλη του (με την προσκόμιση των προβλεπόμενων δικαιολογητικών), εφόσον είναι:

-πρόσωπα με τουλάχιστον 67% ποσοστό αναπηρίας,
-ανάπηροι αξιωματικοί και οπλίτες, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί ή/και αξιωματικοί που υπέστησαν τραύμα ή νόσημα που επήλθε λόγω κακουχιών σε πολεμική περίοδο,
-θύματα πολέμου ή τρομοκρατικών ενεργειών που δικαιούνται να λαμβάνουν σύνταξη από πολεμική αιτία, συμπεριλαμβανομένων μελών των οικογενειών αξιωματικών και οπλιτών που απεβίωσαν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, τα οποία δικαιούνται να λαμβάνουν σύνταξη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό,
-πρόσωπα που δικαιούνται σύνταξης από το δημόσιο ταμείο ως ανάπηροι ή θύματα εθνικής αντίστασης ή εμφυλίου πολέμου.

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ