Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Τελετή απονομής πιστοποιητικών ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος & ημερίδα παρουσίασης πτυχιακών εργασιών αποφοίτων 2017-18

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:48:00 π.μ. | |
Τελετή απονομής πιστοποιητικών  ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ & ημερίδα παρουσίασης πτυχιακών εργασιών αποφοίτων 2017-18
Με περισσότερα από 500 άτομα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018 μέσα σε εορταστικό κλίμα, η τελετή ορκωμοσίας και απονομής πιστοποιητικών τίτλων σπουδών στους σπουδαστές του ετήσιου προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ που υλοποιείται στο Άργος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’ στην πόλη του Άργους. Με την παρουσία των βουλευτών Αργολίδας κ. Γκιόλα, κ. Ανδριανού και κ. Μανιάτη, έγινε η απονομή των πιστοποιητικών στους 130 αποφοίτους του προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ Άργους. 
Την ίδια μέρα πριν την τελετή καθομολόγησης, πραγματοποιήθηκε και η ημερίδα παρουσίασης των καλύτερων πτυχιακών εργασιών σπουδαστών ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ, όπου οι απόφοιτοι απέδειξαν την υψηλή επιστημονική τους κατάρτιση υπό την εποπτεία και επιμέλεια των επιβλέποντων καθηγητών τους. 
Ο Συντονιστής του ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ Άργους, Δρ. Μουσταΐρας Παναγιώτης στην ομιλία του τόνισε τη σημασία του προγράμματος όπου ανταποκρίνεται αφενός, στην αναγκαιότητα που θέτει ο νόμος για την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση και διδακτική επάρκεια των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αφετέρου, στην αναγκαιότητα εξασφάλισης ειδικευμένου δυναμικού για την εφαρμογή του προσανατολισμού και της συμβουλευτικής. 
Τέλος επισήμανε ότι το Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος αποτελεί μοχλό και πυξίδα ανάπτυξης της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και πυρήνα συνένωσης με τις άλλες κοινωνίες της περιφέρειάς μας.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ