ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Τι τρώμε σήμερα; Πατάτες ογκρατέν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:35:00 π.μ. |
Τι τρώμε σήμερα; Πατάτες ογκρατέν
Γρήγορο και εύκολο ογκρατέν που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι. Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε αλλαντικό ή τυρί προτιμάτε, ενώ αποτελεί από μόνο του κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό για πιάτα με κρέας.


Υλικά

5-6 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
2 αυγά
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γρ. gouda τριμμένη
150 γρ. σαλάμι αέρος
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στη μέση και μετά σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη στη μέση και μετά σε φέτες
1 κουτί κρέμα γάλακτος 500 ml
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
1-2 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε ψιλές φέτες
Αλάτι
Πιπέρι
50 γρ βούτυρο για σοτάρισμα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο την πιπεριά και το σαλάμι αέρος μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε και το φρέσκο θυμάρι, ανακατεύουμε λίγο και τραβάμε στην άκρη εκτός φωτιάς.

Απλώνουμε σε ένα πυρέξ με σειρά τις πατάτες σαν ντόμινο πεσμένο μέχρι να καλυφθούν όλα τα κενά. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες καλά. Από επάνω τους απλώνουμε παντού τα υλικά που είχαμε σοτάρει και πασπαλίζουμε με τη μισή κεφαλογραβιέρα και τη μισή gouda.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο, περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες μέχρι να καλυφθούν και τελειώνουμε από επάνω με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και gouda.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά μέχρι η επιφάνεια μας να κάνει κρούστα και να ροδοκοκκινίσει.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ