ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

"ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ" ξύπνησαν μνήμες στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος της Κατερίνας Παπαδριανού (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:53:00 π.μ. | | |
"ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ" ξύπνησαν μνήμες στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος της Κατερίνας Παπαδριανού (βίντεο)
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” και η Ένωση Συγγραφέων-Λογοτεχνών Αργολίδας παρουσίασαν το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο , το ιστορικό μυθιστόρημα της εκπαιδευτικού Κατερίνας Παπαδριανού “ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ”.

Το βιβλίο προλόγισαν ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος και ο πρόεδρος του συλλόγου "Παλαμήδης" Θεοδόσης Σπαντιδέας ενώ για την έκδοση μίλησαν ο Βασίλης Τσιλιμίγκρας, φιλόλογος , ο Γιώργος Κόνδης, κοινωνιολόγος και η ίδια η συγγραφέας
Ο Βασίλης Καλαγκιάς με μπουζούκι, ούτι, τζουρά και ο Στρατής Σέρεσλης με κιθάρα έπαιξαν ρεμπέτικα τραγούδια της εποχής που αναφέρονται στο βιβλίο, ενώ η ανάγνωση αποσπασμάτων έγινε από την Αναστασία Κόρδαρη.
Η συγγραφέας έχει ζήσει πολλά χρόνια με τους ανθρώπους που περιγράφει στο βιβλίο της και έχει ακούσει τις ιστορίες τους. Προσπάθησε να μπει στη σφαίρα του χρόνου και να μας περιγράψει το τι αισθάνονταν οι άνθρωποι τα φρικτά χρόνια της Κατοχής και του Εμφύλιου! Στηρίχτηκε στις αφηγήσεις τους και στα ιστορικά συμβάντα της ταραγμένης αυτής εποχής.
 Η καταγραφή γνωστών και άγνωστων γεγονότων της περιόδου αυτής και οι πικρές εμπειρίες των ανθρώπων μας βοηθούν στην καλλιέργεια του φιλειρηνικού πνεύματος, της συμφιλίωσης και της συνεργασίας των λαών. Πάντα θα θυμόμαστε εκείνο το δάκρυ αυτών που βίωσαν τον πόλεμο να βγαίνει από την άκρη του ματιού τους και να στέκεται εκεί, χωρίς να κυλάει, κάθε φορά που μας διηγούνταν τα βάσανά τους στην Κατοχή και στον Εμφύλιο τελειώνοντας με τη φράση: «Δεν θέλω να τα θυμάμαι, παιδάκι μου, μακάρι ποτέ να μην τα ζήσετε εσείς οι νεότεροι».
Η κ. Κατερίνα Παπαδριανού είπε ότι το "ερέθισμα" για τη συγγραφή του βιβλίου το πήρε από το προσωπικό ημερολόγιο-αρχείο του πατέρα της που στο Δρέπανο Ναυπλίου έζησε τα φοβερά γεγονότα της Κατοχής και όσα ακολούθησαν.
΄΄ Είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, από το 1940 μέχρι το 1949, είναι μια καταγραφή αφηγήσεων ανθρώπων που έζησαν τα μαύρα χρόνια της Κατοχής ,του Εμφυλίου , μια σκληρή εποχή που δεν θέλουμε να τη θυμόμαστε, όμως δεν παύει να είναι αναγκαίο να μαθαίνουμε την ιστορία μας ..΄΄ τόνισε η συγγραφέας που πριν τις "Νάρκες" έχει στο ενεργητικό της αρκετά βιβλία και πολύ σημαντική προσφορά στα πολιτιστικά πράγματα της Αργολίδας.

Το Βουλευτικό γέμισε από το κοινό της ευρύτερης περιοχής Ναυπλίου που παρακολούθησε την εκδήλωση και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη συγγραφέα, ενώ στην παρουσίαση παρευρέθηκε και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ