ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Πρωτοβουλία του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας για ευρεία κοινή σύσκεψη σωματείων και φορέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 μ.μ. |
Πρωτοβουλία του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας για ευρεία κοινή σύσκεψη σωματείων και φορέων
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τα εργατοϋπαλληλικά σωματεία του νομού, των εργαζομένων στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, καθώς και τον φοιτητικό, τους αγροτικούς, γυναικείους και εμπορικούς συλλόγους της περιοχής, σε μια ευρεία κοινή σύσκεψη σωματείων και φορέων, μπροστά στα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας.


Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας αφορούν τόσο τους εργαζόμενους των δυο νοσοκομείων όσο και όλους τους εργαζομένους, άνεργους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και συνταξιούχους και τις οικογένειες τους.

Η πολιτική που ακολουθείται υποβιβάζει συνεχώς τις παροχές δημόσιας υγείας-πρόνοιας. Η Υγεία και περίθαλψη μας, κυριολεκτικά η ίδια η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού-νοσηλευτικού-βοηθητικού προσωπικού των μονάδων υγείας, αποτέλεσμα της όλο και πιο μειωμένηs κρατικής χρηματοδότησηs.

Σε μια σειρά προβλήματα που περιορίζουν την ιατρική και φαρμακευτική αγωγή, έρχονται να προστεθούν η υποβάθμιση που ουσιαστικά οδηγεί στο κλείσιμο του νοσοκομείου Ναυπλίου, η υπολειτουργία του νοσοκομείου Άργους αλλά των Κέντρων Υγείας σε Κρανίδι και Λυγουριό με αποτέλεσμα οι χιλιάδες κάτοικοι αυτών των περιοχών ακόμα και για απλές εξετάσεις να χρειάζεται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα με ανάλογο σωματικό και υλικό κόστος, η μείωση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, η κατάργηση των ιατρείων-εξεταστηρίων του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ και η είσοδος των οικογενειακών γιατρών, στις μονάδες ΤοΜΥ, για να χρυσώσουν το χάπι, αγροτικά ιατρεία που ανοίγουν μια φορά την εβδομάδα ή τις δέκα ημέρες.

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ. ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

Συνειδητά υποβαθμίζονται οι παροχές υγείας και μεταφέρουν νέα πρόσθετα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις χρειάζεται ένας κοινός συντονισμός των εργαζομένων και των δυο νοσοκομείων αλλά και συνολικά του λαού της Αργολίδας.

Καλούμε κάθε σωματείο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, αυτοαπασχολούμενο αλλά και τη μικρομεσαία αγροτιά του νομού, που βρίσκεται αυτό το διάστημα σε κινητοποιήσεις, να συμμετέχουν την Τρίτη 3 Ιουλίου στην κοινή σύσκεψη σωματείων και φορέων, στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας (Άργος), στις 8:00μμ, για το σχεδιασμό της δράσης μας ενάντια στην υποβάθμιση και την υποχρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ