ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Φτιάχνω το φυτολόγιό μου και μαθαίνω πως κατασκευάζονται τα αγγεία στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:09:00 μ.μ. | |
Φτιάχνω το φυτολόγιό μου  και μαθαίνω πως  κατασκευάζονται τα αγγεία στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης.
 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για τρίτη χρονιά σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Αργολίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Τολού και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, την Πέμπτη 7/6/2018, την Παρασκευή 8/6/2018, το Σάββατο 9/6/2018 και την Κυριακή 10/6/2018 με θέμα «Φτιάχνω το φυτολόγιό μου και μαθαίνω πως κατασκευάζονται τα αγγεία».

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα γίνουν ξεναγήσεις και προγράμματα σε δημοτικά σχολεία, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο προσπαθώντας να αναγνωρίσουν είδη φυτών και θα συζητήσουν για τη διαχρονική σημασία τους, έχοντας ως πληροφοριακό υλικό καρτέλες που θα μοιραστούν από τους υπεύθυνους του προγράμματος. 
Οι μαθητές κόβουν τμήμα φυτών και το τοποθετούν σε καρτέλα που θα τους δοθεί δημιουργώντας το δικό τους φυτολόγιο, γράφοντας την ονομασία του φυτού και τις ιδιότητες του. Στο χώρο θα υπάρχει κεραμικός τροχός με τον οποίο οι μαθητές μαθαίνουν πως κατασκευάζονται αγγεία. Στο τέλος της δράσης οι μαθητές σχεδιάζουν ήδη ψημένες μινιατούρες αγγείων τις οποίες κάθε τάξη παίρνει μαζί της σε ανάμνηση της επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο. 

Με τη δράση αυτή στοχεύουμε στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μια μακρά πορεία στο χρόνο, από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) έως και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να αξιολογήσουν το φυσικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου.

τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό:

27520 - 25063
2752 0 - 58101

Η Διευθύντρια της Εφορείας
ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Αρχαιολόγος με βαθμό Α

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ