Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Η τέχνη της Τυροκομίας του Δημόσιου ΙΕΚ Επιδαύρου - Η προσμονή της ωρίμανσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:25:00 μ.μ. |
Η τέχνη της Τυροκομίας του Δημόσιου ΙΕΚ Επιδαύρου - Η προσμονή της ωρίμανσης
Στο  ΔΙΕΚ Επιδαύρου παρασκεύασαν πικάντικη γραβιέρα από αιγοπρόβειο γάλα ενισχυμένη γευστικά με μπούκοβο. 
Ακολουθώντας με ακρίβεια τη διαδικασία της τυροκόμησης προσπάθησαν να αποδώσουν την πλούσια αίσθηση γεύσης, που να είναι ταυτόχρονα και πολύπλοκη. 
Μέχρι στιγμής πρόκειται για ένα τυρί με άγνωστη γεύση! Δεν το έχουν δοκιμάσει ακόμη, είναι σε περίοδο ωρίμανσης. Η παρέλευση της 5μηνης αναμονής θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο και την περιμένουν πως και πως! 
Σε κάθε δοκιμή, μετά από πολύμηνη καρτερία, η γευστική αντίληψή συνοδεύεται από τις μνήμες, το βίωμα της αρμονικής συνεργασίας και τις προσδοκίες του ισορροπημένου αποτελέσματος.

Η μοναδική Δημόσια σχολή τυροκομίας της Πελοποννήσου στο ΔΙΕΚ Επιδαύρου.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ