ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Εκδήλωση από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:30:00 μ.μ. | |
Εκδήλωση από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου
 Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στα πλαίσια του δεκαήμερου εκπαιδευτικής και κοινωνικής δράσης του ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου , πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα : την πιστοποίηση προσόντων των φυσικών προσώπων στο πεδίο της μη τυπικής εκπαίδευσης , με ομιλήτρια της συμπατριώτισσα μας Δρ Ιωάννα Δέδε. 
Από την πλευρά του ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου προλόγισε και συντόνισε την συζήτηση ο καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης κ. Τάσος Λάμπρου ο οποίος επικεντρώθηκε στα εξής « Ευχαρίστησε ην Δρ. Ιωάννα Δέδε που ανταποκρίθηκε στην κοινή πρόσκληση ΣΔΕ και Επιμελητηρίου για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση , παρουσίασε την βούληση των μαθητών αλλά και ευρύτερα όλων των επαγγελματιών να πιστοποιήσουν τα επαγγελματικά προσόντα , ως μια αναγκαιότητα της σύγχρονης εποχής και αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία που τον συνδέουν με την ομιλήτρια – καλεσμένη (οι σπουδές στο Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστήμων, ότι υπηρετούν για πολλά χρόνια την Δια Βίου Μάθηση και την εκπαίδευση ενηλίκων από διαφορετικούς ρόλους και θέσεις και η αγάπη προς το Κρανίδι με τους πολλούς κοινούς φίλους) και μέσω αυτής της σχέσης δόθηκε η υπόσχεσης μιας αποδοτικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα για να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική μας κοινωνία στην αναγκαιότητα πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων. 
Σε συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Φώτης Δαμούλος , ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά όλες εκείνες τις δράσεις που αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Αργολίδας και ευρύτερα ο επιμελητηριακός θεσμός , για να πιστοποιήσει επαγγελματικά προσόντα , τόσο στους επαγγελματίες – μέλη του , όσο και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της Αργολίδας μέσω των σεμιναρίων που διοργανώνονται. 
Φυσικά παρουσίασε και τα πολλά προβλήματα και τις παθογένειες που καθημερινά προκύπτουν , τις μεγάλες καθυστερήσεις , την αγωνιώδη διαδικασία των ενδιαφερομένωνι να πιστοποιήσουν την γνώση τους , το επάγγελμα τους , την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στην αγορά εργασίας να προτιμώνται εργαζόμενοι με κατοχυρωμένα επαγγελματικά προσόντα , που σίγουρα με την σειρά τους εξασφαλίζουν την ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της εργασίας τους. 
Ακολουθήθηκε η ομιλία της Δρ Ιωάννας Δέδε Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πιστοποίησης Προσόντων του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίηση Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.) 
Παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις που αναλαμβάνει ο ΕΟΠΠΕΠ , ποιο το αντικείμενο της δράσης του, αναφέρθηκε πως έχει την ευθύνη για τις εξετάσεις πιστοποίησης όλων των ειδικοτήτων των ΙΕΚ (Δημοσίων και Ιδιωτικών) της μεταλυκειακής εκπαίδευσης , μέσω της οποίας πιστοποιούνται επαγγελματικά προσόντα φυσικών προσώπων μη τυπικής εκπαίδευσης. Έγινε αναφορά για το μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων και πιστοποίηση προσόντων απαραίτητων για να εργαστεί κάποιος στην Δια Βίου μάθηση και ευρύτερα στην εκπαίδευση ενηλίκων επίσης παρουσίασε την διαδικασία πιστοποίησης των γνώσεων και των δεξιοτήτων στον τομέα της πληροφορικής , καθώς επίσης στην πιστοποίηση προσόντων φυσικών προσώπων τεχνικών επαγγελμάτων που δίνουν εξετάσεις απόκτηση προσόντων σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας (Νομού) πχ ηλεκτρολόγοι , ψυκτικοί κτλ. 
Τέλος αναφέρθηκε στις βαθμίδες τυπικής εκπαίδευσης και στα παράλληλα προσόντα – εξειδίκευσης της μη τυπικής εκπαίδευσης , καθώς και την διαδικασία του ΕΟΠΠΕΠ να πιστοποιήσει δομές απαραίτητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Τζανής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ι. Δημαράκης , κ. Χ. Σαράντος , ο Σύμβουλος της ΔΚ Κρανιδίου κ. Γ. Γαλανόπουλος, ο τέως σχολικός σύμβουλος κ. Ν. Παππάς. 

Επίσης ήταν μαζί μας ο Διευθυντής του ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου κ. Γ. Κόνδης , το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου κ. Μ. Δανούσης , ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Βιοτεχνικού και Εμπορικού Συλλόγου κ. Π. Λυγερός, φίλες – εθελόντριες από το Λαογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Ερμιονίδας , καθηγητές και μαθητές του ΣΔΕ και φίλοι – επαγγελματίες του Δήμου μας.

Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση απαραίτητη για την ενημέρωση μας σχετικά με την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων , φυσικών προσώπων μη τυπικής εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί
ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ