Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Ομιλία του Μητροπολίτη Καμερούν στον Ιστορικό ναό του Ιωάννη του Προδρόμου στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 μ.μ. | |
Ομιλία του Μητροπολίτη Καμερούν στον Ιστορικό ναό του Ιωάννη του Προδρόμου στο Άργος
 Ο Μητροπολίτης Καμερούν Γρηγόριος βρέθηκε την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 στην πόλη του Άργους. Ο Μητροπολίτης επισκέφτηκε τον ιστορικό ναό του Τιμίου Προδρόμου και μίλησε με θέμα την Ιεραποστολή στο Καμερούν. 
Η ομιλία του Μητροπολίτη έγινε στα πλαίσια της ολιγοήμερης φιλοξενίας της Ιερής εικόνας της Παναγία η Φοβερά Προστασία '' από το Άγιο Όρος.
Ο ιστορικός Ναός του Τιμίου Προδρόμου Άργους υποδέχθηκε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018. Η υποδοχή της Ιεράς εικόνας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο.
Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς θα παραμείνει στον Ιερό ναό του προδρόμου έως 6 Ιουνίου 2018. Η θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου ήταν το μόνο αντικείμενο που σώθηκε από μια φοβερή πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ολόκληρο, ένα μετόχι της Μονής Κουτλουμουσίου στην Κρήτη.
Μεταφέρθηκε έκτοτε λοιπόν στον Άθωνα, όπου εξακολουθεί να επιτελή πολλά θαύματα, όπως λένε οι πατέρες της Μονής και αρκετοί προσκυνητές.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ