ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναγορεύτηκε στο Ναύπλιο ο Ντ. Πάμμεντερ

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναγορεύτηκε στο Ναύπλιο ο Ντ. Πάμμεντερ
Σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναγορεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουνίου 2018 , στο Ναύπλιο , ο David-Roger Pammenter, διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης , παιδαγωγός επιμορφωτής ενεργών πολιτών – καλλιτεχνών.

O David-Roger Pammenter, ουαλικής καταγωγής σκηνοθέτης, ηθοποιός και παιδαγωγός, δραστηριοποιείται διεθνώς στο χώρο του Θεάτρου από το 1968. Κοινός παρανομαστής του πολύπτυχου και βαθύτατα πολιτικού έργου του είναι η επιδίωξη προσωπικής και κοινωνικής αλλαγής μέσα από τη συμμετοχή στη θεατρική πράξη.

Ο Pammenter υπηρετεί ένα έντονα πολιτικό Θέατρο που ο φυσικός του χώρος είναι το εργαστήριο Θεάτρου, μέσα από το οποίο εμπνέει σε πολλές γενιές φοιτητών, καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών και στελεχών ανθρωπιστικών οργανώσεων τη βαθιά πίστη στις δυνατότητες της θεατρικής διαδικασίας να προκαλέσει κοινωνική αλλαγή.

Ο τιμώμενος σκηνοθέτης έχει να επιδείξει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο σε πολλά μέρη του κόσμου , σε κάποια χώρα μάλιστα της Αφρικής λίγο έλειψε να …πληρώσει με τη ζωή του τις πρωτοποριακές ιδέες και τα καλλιτεχνικά του οράματα για τη σχέση του απλού ανθρώπου με το θέατρο.
Στην Ελλάδα βρίσκεται από το 2001 ενώ από το 2014 συνεργάζεται με το Μεταπτυχιακό τμήμα της σχολής Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου , όπου έχει ΄΄μπολιάσει ΄΄ με τις απόψεις και τα έργα του φοιτητές , καθηγητές, αλλά και απλούς πολίτες που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Για το σημαντικό καλλιτεχνικό έργο του κ. Pammenter μίλησε η ομότιμη καθηγήτρια της Σχολής Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου κ.. Άλκηστις Κοντογιάννη καθώς και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αστέριος Τσιάρας ενώ την απόφαση ανακήρυξης ανέγνωσε ο πρόεδρος της σχολής και κοσμήτορας κ. Χρήστος Καρδαράς.

Στο τέλος της τελετής αναγόρευσης φοιτητές της Σχολής επιφύλαξαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο –αφιερωμένο στον επίτιμο , πλέον, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. David –Roger Pammenter.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Γαλανόπουλος
Πηγή:ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ