ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Έρχεται αύξηση του ΕΝΦΙΑ στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:25:00 μ.μ. | |
Ερχεται αύξηση του ΕΝΦΙΑ στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αργολίδας
Νέα στοιχεία για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Περίπου 1.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν παραπάνω από 20 έως και 300 ευρώ

Αύξηση στον φόρο ακινήτων βλέπουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων κυρίως σε λαϊκές συνοικίες, νησιά, τουριστικές περιοχές και περιοχές όπου μέσω Airbnb και αντίστοιχων διαδικτυακών υπηρεσιών υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Οι αντικειμενικές αξίες αλλάζουν δραματικά το τοπίο του ΕΝΦΙΑ.

Σε μια σειρά από νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Τήνος στις Κυκλάδες, η βόρεια Κρήτη, η Ρόδος, αλλά και το σύνολο των νησιών του Ιονίου οι τιμές θα εκτιναχθούν προς τα επάνω. Εκεί οι αντικειμενικές σε σχέση με τις εμπορικές έχουν τεράστια διαφορά και έτσι οι αυξήσεις θα είναι μεγάλες.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στις παραθαλάσσιες περιοχές νομών όπως η Λακωνία η Μεσσηνία και η Αργολίδα, αλλά και στις παραθαλάσσιες περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων, όπως στα παράλια της Αττικής και σχεδόν σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. 

Αντίστοιχες αυξήσεις θα υπάρξουν στο κέντρο Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, ειδικά σε περιοχές που υπάρχει και τουριστικό ενδιαφέρων ή σε περιοχές με μετρό ή κέντρα πολιτισμού, αναψυχής κλπ.

Δραματική θα είναι η αλλαγή στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου οι τιμές είχαν "παγώσει" επί μια δεκαετία.

Παραδείγματα

Σε μια λαϊκή συνοικία με σημερινή τιμή ως τα 750 ευρώ/ τετραγωνικό αν η τιμή ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ/τετραγωνικό θα αυξηθεί και ο συντελεστής φόρου από τα 2,8 στα 2,9 ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η επιβάρυνση για όσους βρίσκονται λίγο κάτω από τα 1.000/τετραγωνικό σήμερα καθώς στην περίπτωση που η αντικειμενική ξεπεράσει το όριο των 1.000 ευρώ ο συντελεστής πάει από τα 2,9 στα 3,7 ευρώ.

Οι αλλαγές στον φόρο, ενώ από το οικονομικό επιτελείο λέγεται ότι θα είναι για τους πολλούς στα 20 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, σε πολλές περιπτώσεις θα αγγίξουν και τα 300 ευρώ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ