Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» απέκτησε το έργο του Luis Francois Boitte «Υδατογράφημα του Ναυπλίου»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:49:00 μ.μ. | |
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» απέκτησε το έργο του Luis Francois Boitte «Υδατογράφημα του Ναυπλίου»
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» με χαρά και περηφάνια ανακοινώνει στα μέλη και στους φίλους του ότι εμπλούτισε το αρχείο του με μια υδατογραφία…

Το έργο του Luis Francois Boitte «Vue de Nauplie prise oct. 1863/ de Tyrinthe (citadelle) / Argolide» κοσμεί από σήμερα το αρχείο του Συλλόγου. Το έργο είναι υδατογραφία και μολύβι σε χαρτί 200 x 420 mm, υπογεγραμμένο από τον L. Boitte και το οποίο περιελήφθη στην δημοπρασία της 23ης Μαρτίου 2018, με αριθμό καταλόγου 453 του Οίκου Δημοπρασιών «Βέργος».


Με πρωτοβουλία του συμπολίτη μας και μέλους του Συλλόγου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» Κώστα Καράπαυλου, συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για την αγορά της υδατογραφίας (που συνολικά κόστισε 880 €).
Ο κάθε εκλεκτός συμπολίτης που συνέβαλε οικονομικά στην αγορά της μοναδικής υδατογραφίας, θα λάβει σύντομα ευχαριστήρια επιστολή για την συμμετοχή του σε μια πράξη που τιμά τον Σύλλογο και, ιδιαίτερα, αναδεικνύει την αγάπη των πολιτών του Ναυπλίου για ιστορικά κειμήλια που σχετίζονται με την πορεία της πόλης μέσα στον χρόνο.
Τα ονοματεπώνυμα των συμπολιτών μας που συνέβαλαν στην αγορά του εξαίρετου έργου, ίσως να δημοσιοποιηθούν εν καιρώ και πάντοτε με την σύμφωνη γνώμη τους, αφού δεν αποβλέπουν σε προσωπική προβολή αλλά φροντίζουν για την διάσωση ιστορικών έργων, σημαντικών για την πόλη και την Ιστορία της.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ