ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Σύσκεψη σωματείων και φορέων της Αργολίδας για τα προβλήματα της Υγείας στις 3 Ιούλη στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. |
Σύσκεψη σωματείων και φορέων της Αργολίδας για τα προβλήματα της Υγείας στις 3 Ιούλη στο Ναύπλιο
Σε ευρεία κοινή σύσκεψη καλούν σωματεία και φορείς την Τρίτη 3 Ιούλη στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας στο Άργος, στις 8 μ.μ., για το σχεδιασμό της δράσης τους ενάντια στην υποβάθμιση και την υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Αργολίδας, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του σωματείου Καφεζυθεστιατορίων - Ξενοδοχείων Ναυπλίου-Αργολίδας και οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου (μέλη της ΟΓΕ), καλούν τα εργατοϋπαλληλικά σωματεία του νομού, τους εργαζομένους στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, το φοιτητικό σύλλογο, τους αγροτικούς και εμπορικούς συλλόγους της περιοχής και άλλους φορείς, σε μια ευρεία κοινή σύσκεψη σωματείων και φορέων, μπροστά στα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

«Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας αφορούν τόσο τους εργαζόμενους των δυο νοσοκομείων όσο και όλους τους εργαζομένους, ανέργους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και συνταξιούχους και τις οικογένειές τους.

Η πολιτική που ακολουθείται υποβιβάζει συνεχώς τις παροχές Δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας. Η Υγεία και περίθαλψή μας, κυριολεκτικά η ίδια η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού - νοσηλευτικού - βοηθητικού προσωπικού των μονάδων Υγείας, αποτέλεσμα της όλο και πιο μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης.

Σε μια σειρά προβλήματα που περιορίζουν την ιατρική και φαρμακευτική αγωγή, έρχονται να προστεθούν η υποβάθμιση που ουσιαστικά οδηγεί στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Ναυπλίου, η υπολειτουργία του Νοσοκομείου Άργους, αλλά των Κέντρων Υγείας σε Κρανίδι και Λυγουριό με αποτέλεσμα οι χιλιάδες κάτοικοι αυτών των περιοχών ακόμα και για απλές εξετάσεις να χρειάζεται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα με ανάλογο σωματικό και υλικό κόστος, η μείωση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, η κατάργηση των ιατρείων - εξεταστηρίων του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ και η είσοδος των οικογενειακών γιατρών στις μονάδες ΤΟΜΥ, για να χρυσώσουν το χάπι, Αγροτικά Ιατρεία που ανοίγουν μια φορά την εβδομάδα ή τις δέκα ημέρες.

Δεν αρκεί να αγανακτούμε. Να παλέψουμε για αυτά που μας ανήκουν!

Συνειδητά υποβαθμίζονται οι παροχές Υγείας και μεταφέρουν νέα πρόσθετα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις χρειάζεται ένας κοινός συντονισμός των εργαζομένων και των δυο νοσοκομείων, αλλά και συνολικά του λαού της Αργολίδας.

Καλούμε κάθε σωματείο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, αυτοαπασχολούμενο, αλλά και τη μικρομεσαία αγροτιά του νομού, που βρίσκεται αυτό το διάστημα σε κινητοποιήσεις, να συμμετάσχουν την Τρίτη 3 Ιουλίου στην κοινή σύσκεψη σωματείων και φορέων, στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας (Άργος), στις 8 μ.μ., για το σχεδιασμό της δράσης μας ενάντια στην υποβάθμιση και την υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας!

Οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας!

Διεκδικούμε:

Ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους».

Εξάλλου κάλεσμα συμμετοχής στη σύσκεψη απευθύνει και η Ομάδα Γυναικών Άργους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ